Trumpon gúnyolódó karikatúraversenyt rendeztek Iránban

2017 július 05., 06:33
  • Az amerikai vezetőkön való felülről szervezett gúnyolódás az 1979-es forradalom óta kedvelt program az országban, de Donald Trump megválasztásával ez az egész még sokkal jobban felpörgött.
  • Egyrészt mert Trump látványosan Irán-ellenes hangot ütött meg Barack Obamához képest, másrészt mert Trump személye eleve rengeteg lehetőséget ad a szórakoztatásra.
  • Ennek lett most egy eredménye a Nemzetközi Trumpizmus verseny, amin karikaturisták csaptak össze Teheránban. A versenyt ugyanaz a szervezet rendezte, amelyik korábban már az Iszlám Állam és a Holokauszt címmel is rendezett képregényajzoló versenyt.
  • A szervezők azt állítják, hogy összesen 75 országból érkeztek pályaművek, négy darabot egyenesen az USA-ból küldtek, de azért ezeket az információkat érdemes óvatosan kezelni.
photo_camera Fotó: ATTA KENARE/AFP
photo_camera Fotó: Fatemeh Bahrami/Anadolu Agency
photo_camera Fotó: ATTA KENARE/AFP
photo_camera Fotó: ATTA KENARE/AFP
A nyertes Hadi Asadi
photo_camera A nyertes Hadi Asadi Fotó: ATTA KENARE/AFP
photo_camera Fotó: ATTA KENARE/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.