Orbán Viktor: Európa biztonsága törékeny lábakon áll

2019 március 10., vasárnap 13:02

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a lengyel, a cseh és a szlovák kollégájával Varsó közelében, Wesolában ünnepelte a V4-es országok NATO-hoz csatlakozásának évfordulóját.

Balról jobbra: Orbán Viktor magyar, Andrej Babis cseh, Mateusz Morawiecki lengyel és Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök. Mindannyian többzsebes, cipzáras kabátban ünnepeltek. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA

Szlovákia 15, a többiek 20 éve léptek be a világ legerősebb katonai szervezetébe.

Guggoló kormányfők. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA

Orbán Viktor többek között azt mondta az ünnepségre, hogy "felértékelődik a NATO szerepe, mert Európa biztonsága ma törékeny lábakon áll".

Orbán Viktor beszél. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA

Orbán kiemelte a magyar honvédség szerepét a NATO-missziókban: "Magyarországról ma 692 katona szolgál a világ különböző pontjain, és hamarosan újabb 130 katona csatlakozik hozzájuk".

Orbán a magyar katonai küldöttséggel, a másik civil ruhás a képen Benkő Tibor honvédelmi miniszter. Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt