Németh Szilárd megfesttette a birkózó-világbajnokság drámai pillanatait

2019 április 5., péntek 14:55

„Adorján Attila remekműveiben érzékenyen ragadta meg a verseny drámai és elemelő pillanatait. A világbajnokság meghatározó mozzanatai továbbélnek ezekben a képekben, újra és újra felidézik bennünk e kivételes sportesemény magával ragadó hangulatát, és segítségével ismét részesei lehetünk a csodának.”

Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke

Egyedülálló teljesítmény: a Magyar Birkózó Szövetség azontúl, hogy tavaly világbajnokságot rendezett kétmilliárd forintból, a legmegkapóbb pillanatokat meg is festtette Adorján Attila festőművésszel. A 12 hiperrealista képet, és a róluk készült albumot pénteken mutatták be az Ari Kupsus Galériában. Az eseményen ott volt a Nemzetközi Birkózó Szövetség elnöke, a szerb Nenad Lalovics, Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szóvetség elnöke, a magyar válogatott megfestett tagjai és utánpótlásversenyzők is.

A most bemutatott festményeket a Németh Szilárd által alapított Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány 4,5 milliárd forintos állami támogatásból épülő csepeli sportcsarnokában állítják majd ki véglegesen.

Egy a 12 közül. Fotó: botost/444.hu
A vászonon Sastin Marianna, aki 35 évesen, februári szülése után versenyezett az októberi budapesti világbajnokságon. Fotó: botost/444.hu
Németh Szilárd egy magyar utánpótlásversenyzővel. Fotó: botost/444.hu
A vébé önkénteseiről is készült festmény. Fotó: botost/444.hu
Barka Emese, a vébé bronzérmese Fotó: botost/444.hu
Előtérben Németh Szilárd, aki nem került fel a festményekre. Fotó: botost/444.hu
Pár megmaradt plüssfigura és Lőrinc Tamás az elveszített döntője után. Fotó: botost/444.hu
Egy kép a nemzetközi sportdiplomáciának. Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Frank Stabler, német világbajnok és Nenad Lalovics, a nemzetközi szövetség elnöke. Fotó: botost/444.hu
Bácsi Péter világbajnok a festményen és Bácsi Péter 3D-ben, szürkében, takarva. Fotó: botost/444.hu
Németh Zsanett, aki sérülten küzdött a vébén. Fotó: botost/444.hu
Fotó: botost/444.hu

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt