A Választási Kampány Legértelmetlenebb Avatása: a zalai fideszes már márciusban is átadta a milejszegi földutat

2019 szeptember 19., 08:32

Szombaton adtunk hírt arról, hogy Vigh László, Zalaegerszeg fideszes országgyűlési képviselője jó eséllyel pályázhat "A Választási Kampány Legértelmetlenebb Avatása" címre, mivel aznap átadott egy 1,2 kilométer hosszú földutat. Ezután a képviselő nem ismert okból törölte Facebook-beszámolóját a szalagvágásról, pedig van mire büszkének lenni. Kiderült:

a Milejszeg és Nagylengyel közti földút egy részét már márciusban is átadta Vigh László.

Csökkenti a távolságot az elkészült útszakasz

2019. 09. 16.

"Két közeli község, Nagylengyel és Milejszeg felújított összekötő­útját adták át szombaton a rendeltetésének," számolt be a Zaol.hu. A lap szerint a "két település közt eddig 12 kilométeres kerülővel lehetett közlekedni, mostantól (..) 1,3 kilométerre csökkent ez a távolság." Az átadón "Vigh László országgyűlési képviselő, Scheiber Ildikó, Nagylengyel község polgármestere és Fonyadt Róbert milejszegi polgármester, valamint Tüske Attila kivitelező közösen vágta el az útszakasz átadását jelképező szalagot, az utat megáldotta Nagy Péter plébános."

Közelebb kerül egymáshoz a két zalai falu

2019. 03. 25.

Korábbi esőzések tönkretették az Ady Endre utcát, "amely a falu keleti oldalán húzódó hegyhátra vezet, és onnan csak 1200 méter Nagylengyel északi széle," ismertette a helyzetet Milejszeg polgármestere, Fonyadt Róbert a Zaol.hu-nak még márciusban. Vis maior pályázaton nyertek pénzt, amit megtoldva "500 méteren helyreállították az utca aszfaltburkolatát, újabb 500 méterre mészkövezés került." A lap hozzátette: "a további szakasz makadámburkolata nyárra lesz kész, s ezzel 10 kilométer kerülő takarítható meg a két falu között." Az áta­dáson "Vigh László ország­gyűlési képviselő, miniszteri biztos beszédében kiemelte: a magyar falvak fejlesztésére a következő négy évben 600 milliárd forintot költ a kormány."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.