Tízezrek ünneplik Londonban II. Erzsébet platinajubileumát

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
június 3., 9:31

A monarchiák furcsa képződmények, egy régi kor maradékai régi szokásokkal. Ezek egyike, legalábbis Nagy-Britanniában, hogy a királynő hivatalos születésnapjának semmi köze a királynő tényleges születésnapjához. Így bár II. Erzsébet április 21-én született, hivatalosan nyáron, az olyantájt szokásos bank holidayre, magyarán hosszú hétvégére szokták időzíteni. És mert II. Erzsébet idén ünnepli trónra lépése hetvenedik évfordulóját is - ténylegesen február 22-én, de ennek kb. annyi jelentősége van, mint a tényleges születésnapjának -, most a tavaszi bank holidayt is átmozgatta a brit kormány, hogy 2022. június 2-5 között négy napos bulival ünnepelhessék Nagy-Britannia uralkodóját. Ez, ha másért nem, már csak ezért a fotóért megérte:

photo_camera II. Erzsébet királynő dédunokájával, Lajos herceggel a brit királyi légierő ünnepélyes átrepülése alatt. Fotó: DANIEL LEAL/AFP

Vásárolj előfizetést most féláron!

Akár 1000 forint alatt csatlakozhatsz, és olvashatod valamennyi cikkünket.

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt