18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Az ország elfojtott szexualitásának teljes spektruma feltárul a budapesti fétisbulikon

2023 január 28., 19:00
  • Miközben az állami kultúrharc igyekszik a nemiségről alkotott közfelfogást egyre konzervatívabb mederbe terelni, a különböző fétis- és BDSM-partik fénykorukat élik Budapesten, mint - legalábbis a résztvevőik számára - a szexuális szabadság, önrendelkezés és diverzitás szigetei.
  • A BDSM - népiesült nevén "szadomazó", a kötözés-fegyelmezés/dominancia-alávetettség/szadizmus-mazochizmus angol megfelelőiből összerakott gyűjtőszó - olyan szexuális viselkedésformákat jelöl, amikben az élvezet forrását a szerepjátékon keresztül megélt kontroll- vagy kiszolgáltatottság-érzet, a fájdalom okozása vagy elviselése jelentik. Ebben a kontextusban a "fétis" a szexuálisan stimuláló, hétköznapitól eltérő, extravagáns viseleteket - tipikusan bőr-, latex-, szőrme-ruhák és jelmezek - jelenti. A bulik szintjén a két jelenség között jellemzően igen nagy az átfedés.
  • Ezek az események nem csak abban különböznek a megszokott éjszakai élettől, hogy gyakorlatilag nyilvános és folyamatos rajtuk a szex, hanem hogy olyan elemek is kiemelt hangsúlyt kapnak rajtuk, amiket a tudatmódosítók használatára épülő konvencionális parti- és ismerkedési kultúra fokozottan hajlamos elmismásolni: a konszenzus szentsége, a biztonság és a tabuktól mentes, kétoldalú kommunikáció.
  • Éveken át fotóztam különböző BDSM- és fétisbulikon, amiken máskülönben tilos fényképeket készíteni.
photo_camera Kink Paradise BDSM Közösség Fotó: Bankó Gábor/444

“A szexualitás sok társadalmi rétegben tabu a mindennapok során - itt egy hedonista univerzum középpontja. Nagyon sok energiát ad olyan emberek között lenni, akiknek a szex nem csak normális, hanem fontos része is az életüknek, amivel dedikáltan foglalkoznak, amit igyekeznek megtölteni tartalommal, és játékosan fognak fel.” - magyarázzák az itthon talán nem annyira elterjedt "szex-pozitív" kifejezés jelentését a leglátogatottabb magyar fétis- és BDSM-parti, a Freedom Fetish megalkotói, Kinka és Vadre Balázs (a közösségben használatos művésznevek), amivel a rendezvényük szellemiségét is leginkább jellemezni lehet. A Freedom népszerűsége töretlenül ível felfelé: az októberi buli után még a hónap vége előtt elfogyott minden belépő a decemberi alkalomra, így idén már nagyobb helyszínre is szerveznek partit, és megnyitják az ország első állandó fétisklubját, a Ministry of Freedomot is.

A siker egyik valószínű oka, hogy igyekeznek mindkét nagy közönségréteg, a fétis és a BDSM rajongóinak is a kedvére tenni: átlagos utcai ruhában eleve tilos a belépés - talán még a fekete szigszalaggal leragasztott mellbimbó számít a legvisszafogottabb viseletnek -, és külön helyiséget tartanak fent a BDSM-szex alapját képező "játéknak", ahol a résztvevők különböző kínzóeszközöket, bútorokat vehetnek igénybe, vagy egyszerűen elvonulhatnak szexelni. A dress code lényege, hogy sikerüljön teljesen kilépni a mindennapokból: "ha jól fel van építve, hogy teret engedj az emberek szabadságának, és hogy fel merjék vállalni, ami beindítja őket, akkor az berobban, és egy ilyen szexuálisan túlfűtött, izzó levegő jön létre" - mondják.

photo_camera HunCon Fotó: Bankó Gábor/444

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.