Tényleg tönkretették a kommunisták a kaszásdűlői Betonszkánát?

2023 augusztus 13., 04:59

„Szerintem senki nem fog a csöveseken kívül odafeküdni.”Igazából emiatt a csodás mondat miatt ültem bringára és tekertem ki messze-messze, az óbuda-kaszásdűlői Pethe Ferenc térre.

A mondat a Metropol című propagandalapban jelent meg, és azért volt csodálatos, mert egy olyan cikket koronázott meg, ami arról szólt, hogy a gaz baloldali kerületvezetés olyan durván lakosságellenes napvitorlákat telepített a frissen felújított, hivatalosan még át sem adott Pethe Ferenc tér közepére, amiket „óriási”, „gázcső vastagságú”, „százas”, Főtáv-távfűtéscsőnek is túl vastag csövek tartanak. De tényleg olyan elképesztő csövek, hogy ezek láttán a kerület DK-s polgármesterének szülei, vagyis Körmös Bauer, Farkas Mihály és Pol Pot is elpirulnának és dadogni kezdenének.

„Ez katasztrófa! Az egész teret elrondították ezekkel a nagy, százas csövekkel. (...) 700 millióból a baloldali városvezetésnek sikerült megszüntetni a tér tágas, világos hangulatát”– visszhangzott a fejemben tekerés közben. Nekem egy horgász egyszer bevallotta, hogy volt már szexuális kapcsolata a lótetűistállójával – ami egy, a lótücsökfélék családjába tartozó, a harcsák által feltűnően kedvelt rovarfajta tárolására szolgáló, sokfiókos dobozka –, de ez a csőfétis engem is meghökkentett.

Koktélozás a lakótelepi Sparban

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.