Művéres női testek és csecsemősírás keltették a bűntudatot a Hősök terén

június 16., 18:49
  • A tej világnapja alkalmából a radikális vegán aktivista szervezet, a HARC (Hungarian Animal Rights Corps) performanszt rendezett a Hősök terén, hogy felhívja a figyelmet a magyar tejipar kegyetlenségére, azaz „bemutassák a tejipar standard folyamatait és megkérdőjelezzék az állatok élelmezésre való használatának helyességét”.
  • A nem kifejezetten burkolt eszközökkel operáló demonstráció központi eleme három testszínű ruhába öltözött, sáros, véres női aktivista volt, akiknek a mellére fejőgépet imitáló eszközt csatoltak. Az audiovizuális élményt felvételről bejátszott, folyamatos csecsemősírás tette teljessé.
  • „A tehenek mint minden emlős állat, csak akkor kezdenek tejet termelni, miután gyermekük született, ezért minden évben mesterségesen termékenyítik őket, majd a megszületett borjakat elválasztják az anyjuktól. A bikaborjakat a húsiparban 8 hónaposan meggyilkolják, a nőstényeket kis ketrecekbe zárják és tápszerrel etetik, hogy az anyjuk tejét eladhassák emberi fogyasztásra” – magyarázzák az aktivisták a közleményükben.
  • A HARC tagjai rendszeresen sokkolják az ország köztereinek népét a veganizmus nevében, vetettek már be többek között művérben ázó, lefóliázott embereket, rókamaszkot és koporsót a szőrmeviselés ellen, húsvét alkalmából pedig egy templom előtt véres csibe-figurákkal teli futószalaggal, műanyag levágott disznófejjel, és kereszttel sikerült triggerelniük egy papot.
photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444