Trump: indulat a világ tetején

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2020 október 31., szombat 17:04

Donald Trump akár győz, akár veszít a keddi elnökválasztáson, biztos hogy sokáig emlékezik majd még rá a világ. Elnökként ugyanis nagyon szokatlanul viselkedett, a közvetlen munkatársai közül is sokan arra jutottak, hogy talán nem teljesen normális. Akik szerint csak taktikázott váratlan húzásaival és provokatív kommunikációjával, azok szerint is teljesen új stílust hozott az amerikai politikába. Máris szokás Trump előtti és utáni világról beszélni, pedig még első ciklusából is hátra van néhány hónap.

„Nem tudja, hogy mi a különbség igazság és hazugság között”

Trump nem tartalmat, hanem hozzáállást adott a Republikánus Pártnak - ezt a veje, Jared Kushner mondta az elnökről Bob Woodward legutóbbi könyvében. Kushner az egyik legfontosabb tanácsadója, és mostani kampányának fő stratégája is, azon kevés emberek egyike, aki végig megmaradt az elnök mellett. Ez nagy szó, hiszen a kabinetfőnökök, a nemzetbiztonsági főtanácsadók és a miniszterek szokatlanul gyorsan cserélődtek az elnök körül. Donald Trumppal minden beszámoló szerint nagyon nehéz együtt dolgozni.

James Mattis, volt védelmi minisztere szerint, többek között azért nehéz vele, mert Trump nem tudja, hogy mi a különbség az igazság és a hazugság között. Észre se veszi, ha nem mond igazat. Amerikában kutatóintézetek sora alakult csak azért, hogy gyűjtse azokat a hazugságait, amelyeket tényszerűen cáfolni lehet. Évente ezer fölötti ilyen esetet jegyeztek fel.

Közvetlen munkatársai nem teljesen biztosak abban, hogy Trump képes akár egy oldalnyi szöveget egy ültő helyében végigolvasni. A nemzetbiztonsági tanácsának ülésein képregény formában is rendszeresen kapott világpolitikai elemzéseket, hátha úgy sikerül lekötni a figyelmét.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt