Károly visszatér: „Az egész napom kuka, gyenge vagyok, mint az őszi légy”

2020 november 18., 05:17

Koronás barátunk, Károly, visszatér!

Még március-áprilisban rengetegen olvasták a 444-en Károly, a koronás magyar családapa 3 részletben közölt, részletes, pontos és tárgyszerű vírusnaplóját arról, hogy milyen volt koronavírusosnak lenni Magyarországon a Járvány első hullámában.

Az első részből kiderült, hogy hősünk március 5-én tapasztalta az első enyhe tüneteket, 9-én már gyógyszert szedett a bajaira, aztán majdnem két hétig szenvedett otthon, míg 21-én be nem ment a Lászlóba, és ott ki nem derült, hogy tényleg koronás, hogy utána otthoni karanténban gyógyuljon tovább. Ez utólag is érdekes olvasmány azoknak, akik kiváncsiak arra, mit is érez az ember, amikor megfertőződik.

A másodikból megtudhattuk, milyen otthon lábadozni, hullámzó állapotban, néha visszaesve, bizarr tünetektől gyötörve.

A harmadik meglepetésre talán még drámaibbra sikerült, mint az első. Károly ugyanis, aki azt hitte, hogy az unalmas és elkerülhetelen gyógyulás felé vitorlázik, egy hónappal és egy héttel a betegeskedés kezdete után annyira rosszul lett, hogy napokra bekerült a Lászlóba. Ahol viszont a letaglózó tünetek ellenére minden tesztje negatívnak bizonyult.

A napló eddig közölt része április 23-án ott ért véget, hogy Károly két negatív PCR-tesztetet produkált, a betegségen hivatalosan már átesett, de utóhatásokat mutató exbetegként otthon lábadozik. Innen folytatjuk most.

Mi történt április vége óta?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.