Quo vadis, bőrbogyó?

2021 április 23., 04:18

Egyetlen fociszeretőt se tévesszen meg a kedd esti mámor. A Nagy Győzelem – és most teljesen mindegy, hogy az ember ezt az angol szurkolóknak, a józan észnek, Boris Johnson gyors fellépésének, az UEFA és a FIFA fenyegetéseinek vagy valami egészen másnak tulajdonítja – pusztán annyit jelent, hogy sikerült elhárítani a legrosszabbat, vagyis azt, hogy 12 klub, azaz pár tucat tulajdonos és topmenedzser egyetlen, át nem gondolt, hirtelen akcióval sikeresen szétrombolja, amit eddig foci néven ismertünk. Ez nem kis dolog, sőt óriási, de ami most következik, az még ennél is fontosabb és érdekesebb.

Alant megpróbálom végiggondolni, hogy:

  • Mi jöhet most rövid- és középtávon, vagyis hogy milyen végjáték várható a szakadárok drámájában, érik-e szankciók a Tizenketteket?
  • Valójában miért tört ki, majd miért bukott el a 12-ek felkelése Annak megértése ugyanis, hogy miért lépett elő ilyen tervvel a 12 klub és hogy valójában miért bukott el 48 órán belül az elvileg leghatalmasabbak összehangolt akciója, alapfeltétele annak, hogy tisztán lássuk, mire számíthatunk a jövőben.
  • Mik az elmúlt 5 nap legfontosabb tanulságai?

Mi lesz most?

A közeljövőt nézve lényegében csak annyi biztos, hogy idén nem indul semmiféle Európai Szuperliga.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.