„Mindent megoldunk, mindent is!” - így irányították a közpénzben úszó nagyvállalatokig érő számlagyárat

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
március 11., 5:28

Több mint tíz évvel ezelőtt, 2010-ben egy börtönben találkozott egymással két férfi. Mindketten a harmincas éveik elején jártak, és mindketten korrupciós vádak miatt voltak előzetes letartóztatásban.

Egyikük Fuzik Zsolt volt, egy akkor 33 éves, rendőrtiszti és műszaki végzettséggel rendelkező férfi. Korábban a CBA, majd 2008-tól a BKV informatikai igazgatója volt, 2009 decemberében azonban korrupciós bűncselekménnyel vádolták meg. A börtön elől állítólag egy osztrák síparadicsomba menekült, végül 2010 februárjában került előzetes letartóztatásba.

A másik férfi a Fuziknál két évvel fiatalabb, jogász végzettségű Varga Gergely volt, aki korábban a Fővárosi Ügyészség szóvivőjeként dolgozott. A vádirat szerint Varga elégedetlen volt ügyészi fizetésével, ezért több esetben pénzt kért egyes ügyek érintettjeitől, hogy a közbenjárására enyhébb ítéleteket hozzanak a bíróságok.

photo_camera Fuzik Zsolt (balra) és Varga Gergely (jobbra)


A két férfi közül végül csak Varga töltött huzamosabb időt börtönben. Fuzikot pár hónap elteltével kiengedték az előzetesből (majd 2017-ben fel is mentették), Varga azonban 4 és fél évet ült. Az ítélethirdetéskor sírva ismerte el, hogy hibázott, a jövőre nézve pedig azt mondta, szeretne „tanulni, tisztességesen élni, dolgozni, családot alapítani”, és élete hátralévő részében azon igyekszik majd, hogy jobb ember legyen.

2021 júniusában azonban mindkét férfi ismét a börtönben találta magát - egy napra ráadásul közös zárkában. A gyanú szerint ugyanis a korábbi börtöntársak, szabadlábra kerülésük után, közösen építettek fel egy elképesztően szerteágazó csalássorozatot. Ráadásul egy olyat, amely egészen magasra, a magyar gazdaság nemzetstratégiai szintjéig vezetett.

Vásárolj előfizetést most féláron!

Akár 1000 forint alatt csatlakozhatsz, és olvashatod valamennyi cikkünket.

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt