Ha kórház, akkor azt mondják: jaj istenem, csak ide ne

2022 szeptember 10., 04:57
  • Az adatok alapján egy Heves megyei járásban haltak meg arányaiban a legtöbben koronavírusban. Nehéz megmondani, miért.
  • Bejártuk Pétervására környékét, hogy megtudjuk, milyen emlékeket őriznek az emberek a járványról, és hogy működik helyben az egészségügyi rendszer.
  • Úgy, mint az ország nagy részén: háziorvos néha van, néha nincs. Az ügyeleti ellátást siralmasnak látják. A kórházat inkább elkerülnék.
  • A járvány lecsengésével, várólisták és halogatott vizsgálatok közepette még jobban látszik, mennyire fontos lenne újjáépíteni az egészségügyet.

Szabó István alig kapott levegőt, amikor 2020. október 29-én délután kettőkor kiért hozzá a mentő. A fiának még ma is feláll a szőr a karján, ha eszébe jut, amit a háziorvos mondott: búcsúzzon el tőle, mert nem biztos, hogy hazamegy.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.