Török Gábor: Hatvanpusztáról is el lehet vezetni az országot

2023 október 09., 04:09
  • Nincs esély megdönteni a Fidesz uralmát.
  • Orbán rendszere olyan stabil, hogy túlélheti Orbán kormányait is.
  • Sosem Orbán ellen, mindig Orbánért zajlik a belharc.
  • Impotens az ellenzék, de potens ellenzéknek sem lenne esélye már.
  • Rogánnak elég volt, Tiborcz még többet akar.
  • Török Gábor politikai elemző elemez.

444: Pont tíz éve interjúztunk a Magyar Narancsnak, akkor beszélt először üzleti ügyfeleiről – hogy elemzőként Csányi Sándornak, az OTP vezérigazgatójának, Hernádi Zsolt MOL-vezetőnek és a KÉSZ Holdingot irányító Varga Mihálynak dolgozik. Változott azóta a munkája?

TG: A munkám nem sokat: alapvetően politikai elemző vagyok, de nem a nyilvánosság számára dolgozom, hanem elsősorban az üzleti élet szereplőinek. Sólyom László volt az utolsó politikus, akinek a tanácsadója voltam, azóta politikussal nem kerültem munkakapcsolatba. (Az interjú csütörtökön készült, Sólyom László vasárnap hunyt el - szerk.) A motivációimat ezzel a döntéssel kapcsolatban sokszor elmondtam. Ha tíz évről beszélünk, újdonság az MLSZ-ben végzett munkám, 2015 óta elnökségi tag vagyok és többek között a szervezet kommunikációjával foglalkozom. 2019-ben huszonkét év után eljöttem a Corvinusról, rövid szünet után az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán folytattam a tanítást, ezért is beszélgetünk most itt.

444: És az ügyfélköre?

TG: Szerencsére nagyjából változatlan. Csányi Sándorral például 2005 óta állok folyamatosan kapcsolatban, tőle engedélyem is van, hogy erről beszélhetek. A többi ügyfelemről nem tudok nyilvánosan információt adni.

444: Hernádi Zsoltot is említette akkor, vele már nem dolgozik együtt?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.