Európa igazi fővárosa: Köln

június 15., 09:29
  • Az itthon nagyjából fekete lyuknak számító Köln városát egy rakás magyar fogja nemsokára megismerni, mert június 15-én itt játssza első Európa-bajnoki meccsét a fociválogatott.
  • Kölnt nem véletlenül nem ismeri senki, itt ugyanis első látásra szinte szó szerint nincs semmi.
  • Mégis az egész kontinens egyik legklasszabb városáról van szó. Nem sok hely van ugyanis, ahol ilyen jókedvűen lehet élni.
  • Miért vágyom vissza úgy ide, mint Mikes Kelemen a nénikéjéhez Rodostóból, pedig abszolúte szeretek Budapesten élni?

A legokosabb európai ember Kölnben lakik, a Maybachstrasse 102-es számú ház második emeletén. A legokosabb európai ember lábtörlőjén egy dalmata pöttyös feje, illetve két gyereknév látható, az illető mégsem kutyatulajdonos, bár heteken át azt képzeltem róla, hanem rafkós anya. A kutyaportré modellje ugyanis a szomszédjukban lakó meleg pár tulajdona, hősünk pedig, ez a negyvenes éveinek elején járó szőke germán asszony, olyan ügyesen taktikázott, hogy erre hivatkozva en bloc megúszta a kutyatartást. Így egy ugatómániás, alkar méretű szarokat potyogtató, nagy mozgásigényű kopóféle beszerzése helyett ki tudta szúrni a gyerekei szemét egy darab személyre szabott, garantáltan csendes lábtörlővel.

Mindezt ő maga mesélte el nekem a Maybachstrasse 102. kapujában, miközben az egyik legnépszerűbb kölni időtöltést űztük. Nem sört ittunk üvegből vagy azonos neműekkel közösültünk, hanem vártuk, hogy elálljon a csapóeső.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.