Ünnepel az európai szélsőjobb a Brexit után

külföld
2016 június 24., 06:40
comments 87

Miután péntek reggelre eldőlt, hogy a britek a kilépésre szavaztak, az európai szélsőjobb vezetői egymás után adták diadalmas nyilatkozataikat. Ez is mutatja, hogy ha van már is látható győztese a távozók győzelmének, akkor az Vlagyimir Putyin, illetve az oroszok által is támogatott mozgalmak.

Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetője az RTL-nek nyilatkozott. Mint mondta

"Mint sok francia ember, én is nagyon boldog vagyok, hogy a brit emberek a helyes döntést hozták meg. Amiről tegnap azt gondoltuk, hogy lehetetlen, az mára lehetségessé vált."

A holland szélsőjobbos vezető, Geert Wilders is belengette, hogy országuknak népszavazást kéne tartania Hollandia EU-tagságáról. Szerinte történelmi eredmény született, aminek komoly következménye lesz Hollandiára és egész Európára.

link Forrás

Németországban az AfD EP-képviselője, Beatrix von Storch üdvözölte az eredményeket.

"Ez Nagy-Britannia függetlenségének napja. Az embereket kérdezték és az emberek döntöttek. Az Európai Unió, mint politikai unió megbukott."

Olaszországban az Északi Liga vezetője, Matteo Salvini is arról posztolt, hogy köszönik Nagy-Britanniának, most az ő körük következik.

Magyarországon sem fog szélsőjobboldali kommentár nélkül maradni a sztori, a Jobbik már csütörtökön jelezte, hogy délelőtt majd sajtótájékoztatón elemzik az eredményeket. A pártból pedig éppen kifelé tolt Novák Előd is posztolt egyet, méghozzá hogy "Kishitűek és megalkuvók figyelmébe! Lehet a nemzeti függetlenség útját járni, az Unión kívül is van élet..."

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.