Bayer Zsoltra megint rácáfolt a valóság

képzavar
2020 december 21., 16:00

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető majdnem meghalt, miután augusztus 20-án rosszul lett Oroszországban, majd egy berlini kórházba szállították, ahol kiderült, hogy a novicsok nevű idegméreggel próbálták megmérgezni.

Bayer Zsolt szeptember 10-én a Magyar Nemzetben arról írt, hogy: „Akinek pedig még most sem világos, vajon melyik titkosszolgálat állhat a Navalnijnak beadott kalmopyrin mögött, az valószínűleg menthetetlen. Vagy szintén be van ütve ugyanabba a titkosszolgálatba.”

Majd még ugyanaznap a Hír TV Háttérkép című konspirológiai műsorában Boros Imrével és Bogár Lászlóval megállapította, hogy semmi értelme a Navalnij elleni merényletnek, éppen Putyinnak nem állt érdekében ez, hiszen Navalnijnak esélye sincs, hogy valaha elnök legyen. Majd Bayer valamiért kijelentette:

„Tudjuk, hogy Navalnijt nem mérgezték meg novicsokkal.”

link Forrás

A Spiegel, a Bellingcat, az Insider és a CNN egy hete jelentette be, hogy a nyomozásuk szerint oroszországi mobiladatok, repülőjáratok utaslistái és „egyéb” források elemzése alapján „nemigen merülhet fel ésszerű kétség”, hogy Navalnijt az FSZB legalább 8 ügynökből álló különítménye mérgezte meg. Most pedig egy átejtett FSZB-s ügynök maga beszélt arról az álnéven telefonáló Navalnijnak, hogy hogyan történt a merénylet, ami már nem az első volt az ellenzéki vezető ellen.

Egy hónapja, miután vége lett a színjátéknak, és az Index hivatalosan is a NER lapja lett, azt idéztük fel, a nyáron mennyit hajtogatták Bayer Zsolték a Sajtóklubban, hogy a Fidesznek biztosan nem állt érdekében szétverni az Indexet. Most már a lap szétverésében segédkező Szombathy Pál is azt mondja, hogy a NER szerezte meg az Indexet.