Karácsony Orbánnak: Az autóbuszokra is vonatkozzon a 480 forintos hatósági ár!

POLITIKA
2022 március 11., 12:54

Levelet írt Orbán Viktor Karácsony Gergely, melyben azt kéri, hogy a csütörtök este bejelentett kormányrendeletben foglalt, 480 forintos hatósági üzemanyagár vonatkozzon a közösségi közlekedésben résztvevő autóbuszokra is, ne csak a magyar személygépkocsikra, a 7,5 tonna alatti teherautókra és a mezőgazdasági erőgépekre. Facebook posztjában hozzátette, hogy „miközben mindenkinek az lenne az érdeke, hogy minél többen használják a közösségi közlekedést, a kormány tovább bünteti” a közösségi közlekedés ágazatát.

Karácsony Gergely
photo_camera Karácsony Gergely Fotó: botost/444.hu

„A szolidaritási hozzájárulás megemelésével és a helyi iparűzési adó egy részének kompenzáció nélküli elvonásával a kormányzat eddig is büntette Budapest Főváros Önkormányzatát. Az üzemanyag árának elszállása a rekorder 27%-os adókulcs mellett az állami áfabevételeket növeli, míg a terheket a tulajdonos helyi önkormányzatnak kell viselnie, mindenféle állami segítség nélkül” - írta a miniszterelnöknek a főpolgármester.

Ráadásul Karácsony szerint a kormánynak számtalan más eszköze lenne arra, hogy kezelje ezt a helyzetet, „csak akarat és képesség kellene hozzá”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.