február 26.

Arrivederci, mondja az olasz, ha elköszön

Hülye sztori: van néhány Samsung mosógép, ami bekapcsoláskor pontosan azt a három hangot adja ki, amivel ez a szám kezdődik. Nekünk ilyen mosógépünk van otthon, ezért mosós napokon elég nehezen verem ki a fejemből ezt a remek dalt. Tragédia, komolyan. Na mindegy, én bajom. Köszönjük a figyelmet, kellemes éjszakát, holnap reggel újra dübörgünk.

Rendőrökkel csaptak össze a kormányellenes tüntetők Görögországban

A szélsőbaloldali, de a jobboldalról koalíciós partnert választó Sziriza uralmával egyre többen elégedetlenek Görögországban, csütörtökön egy szélsőbaloldali, kormányellenes felvonulás után néhány tucat elitellenes tüntető kirakatokat tört be, Molotov-koktélokat dobáltak, majd a kivezényelt rohamrendőrökkel is összecsaptak. A kár és a sérülések nem jelentősek, az esemény inkább azért fontos, mert ezt volt az első tüntetés a Sziriza által dominált kormánnyal szemben, mely korábbi ígéretei ellenére mégsem lépett ki az EU és az IMF mentőcsomagjából. (Reuters)

Olvasóink szerint leállt a Főtáv számítógépes rendszere

Még a fővárosi távhőszolgáltató honlapján elérhetőségként megadott telefonszám sem működik, így egyelőre nem is tudtuk megerősíttetni ezt az értesülést. A Facebookon annyit ír a cég, hogy a telefonos ügyfélszolgálat technikai okok miatt nem működik. Ez nem jelenti azt, hogy hidegek a radiátorok is, csak annyit, hogy hiba esetén nem igazán lehet elérni a céget. UPDATE 21.58: A Főtáv küldött nekünk egy ímélt, amiben az írják, hogy csak rövid időre állt le pár számítógépes szolgáltatásuk, 17.50-re minden újra működött. A távhőellátásban nem volt zavar, a hibáért elnézést kérnek.

42 millió 956 ezer forintot költött a rendőrség Putyin budapesti látogatására

Az orosz elnök néhány órát volt csak Budapesten, de amerre járt, még a csatornafedeleket is lehegesztették. A rendőrség most egy közérdekű adatigénylésre válaszolva elmondta, mennyibe került mindez. Ebből 10,5 milliót munkabérként, 18,5 milliót pedig túlóradíjként fizettek ki, erre jött még 8 milliónyi járulék. Csak a fennmaradó, nem egészen 6 millió ment el dologi kiadásokra. (Origo)

Rogán Antal szerint Szász Károly szocialista

Vagy valami ilyesmi. Érdemes megnézni a nyilatkozatát, egyszerűen nincs már értelme a szavaknak. Ha követjük a logikáját, akkor az Orbán-kormányok által a PSZÁF élére kinevezett Szász Károly simán szocialista, azok a cégek pedig, amelyek felügyelőbizottságában megfordultak szocialista kormányok által kinevezett kormánybiztosok, azok szocialista cégek. (Ebből a szempontból elég sok, politikailag teljesen dezorientált cég van.) Így lesz a Buda-Cash botrányból "szocialista brókerbotrány". Fáj a fejem.