április 20.

Amerikai repülőgép-hordozó megy a jemeni partokhoz

A Theodore Roosevelt nevű hajó feladata, hogy más amerikai hadihajókkal együtt megakadályozza a jemeni húszi/húti/húthi felkelőknek szánt iráni fegyverszállításokat. Egy nyolc hajóból álló iráni konvoj közeledik ugyanis Jemen felé, amely feltételezések szerint fegyvert szállíthat a jemeni felkelőknek. A térségben jelenleg 9 amerikai hadihajók tartózkodik, cirkálók és rombolók, amelyek hajók átkutatására kész egységeket szállítanak. (MTI)

Ideje volt: az MNB visszavonta a Hungária Értékpapír engedélyét

Az MNB kezdeményezte a társaság felszámolását is. Az jegybank azzal indokolta a brókercég engedélyének visszavonását, hogy a Hungária Értékpapír Zrt. nem tudja kiegyenlíteni lejárt, nem vitatott tartozásait, és vagyona, eszközei nem is nyújtanak fedezetet a vele szembeni követelések teljesítésére. A felszámolást törvényi előírás alapján a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nkft. felszámoló biztosa végzi majd el. A brókercég arra jogosult ügyfeleit a Befektető-védelmi Alap kártalanítja majd. (MTI)

Rendkívüli csúcson tárgyalnak az unió vezetői a Földközi-tengeri menekülthelyzetről

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben várja az uniós tagországok állam- és kormányfőit, miután vasárnap nagyjából hétszáz, Afrikából Európába igyekvő menekült veszett a tengerbe, mikor hajójuk felborult, hétfőn pedig újabb hajók kerültek veszélybe menekültekkel a fedélzetükön. (MTI)

Igen, vannak hírek, amik többször kerülnek be az újságba

Mert sokszor még úgy sem tudunk mindent megfelelően megbeszélni, hogy méterekre ülünk egymástól. Persze csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Különben meg ártani egészen biztosan senkinek sem árt, ha néhány dolgot kétszer olvas el. Például az örmény népirtásról szóló hírt Herczeg Márktól és tőlem. Persze igyekszünk meg minden, és bocs mindenkitől.