szeptember 2.

Így ömlik a láva a Bardarbunga vulkánból

Péntekre virradóra tört ki az izlandi vulkán, ami a sziget legnagyobb gleccsere, a  Vatnajökull alatt fekszik. Akkor repülési tilalmat rendeltek el a környéken, amit egyelőre feloldottak, mivel a kitörés egy hasadékon keresztül történik, így nem jár hamu kilökődéssel. A vulkán környéke teljesen lakatlan, emberélet nincs veszélyben.

Megszökött egy ebola-ferfőzött a monroviai kórházból

Libéria fővárosában lépett meg az Elwa kórházból egy fertőzött, akit végül egy piacon gyűjtöttek be a védőruhába öltözött mentősök. A kórházba már rengeteg fertőzésgyanús embert vittek be, akik túlzsúfoltságra és élelem hiányra panaszkodnak. A videón is látható, ahogy a menekülő beteg felkap egy kenyeret a piacon. Libériában a legsúlyosabb az Ebola-járvány az eddigi 1552 halálos áldozat közül közel 700 itt hunyt el. (Independent)

Bezárt Szöul legmenőbb, kutyát is felszolgáló étterme

A Daegyo étteremben 1981 óta készítettek kutyákból ételt, de a csökkenő kereslet miatt bezárnak. A legszebb években még napi 700 adag kutyapörköltet szolgáltak föl. A séf, Oh Keum-il átáll marhára és egy barbecue éttermet nyit. Korábban 1500 szöuli étteremben volt az étlapon eb, de mióta elterjedőben van a nyugati minta, hogy az ember legjobb barátja egy szőrös négylábú, egyre kevesebben veszik szájukba kutyahúst. (Quartz)

Kerti tóba esett egy kétéves gyerek Szászváron, megfulladt

Vasárnap délután értesítették a mentőket, hogy egy kétéves gyerek beleesett egy családi ház udvarán lévő mesterséges tóba. A mentősök a helyszínen újraélesztették a kisfiút, majd mentőhelikopter vitte kórházba. A Bama.hu úgy tudja, hogy a kórházban végül nem tudták meg megmenteni a gyerek életét és elhunyt. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz.