április 23.

Most már biztos, hogy veszített Kunhalmi Ágnes

Két szavazókör kivételével tételesen átvizsgálta a Kúria a budapesti 15-ös számú választókerület érvénytelen szavazatait, és megállapította: a választási szervek jogszerűen nyilvánították azokat érvénytelennek, így az országgyűlési egyéni választókerület eredménye nem változott meg, a mandátumot Kucsák László, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte. (MTI)

Miért töltötte ki hibásan Illés Zoltán a vagyonnyilatkozatát?

A környezetvédelmi államtitkár azt állítja, hogy azért, mert nem tudja, mennyi a fizetése, a pontos összegek sosem érdekelték, így időhiány miatt 1998 óta minden évben automatikusan másolja át az adatokat. Illés képviselői megbízatása idén megszűnik, és a Magyar Narancsnak azt ígérte, a záró vagyonnyilatkozatában szinkronba hozza a hibás adatokat.

A VIII. kerület tovább szívatja a Kék Pont Alapítványt

A Józsefvárosi Önkormányzat Humánszolgáltatási Bizottsága tegnap (9 nemmel és 4 igennel) elutasította a Kék Pont Alapítvány 2013-as szakmai beszámolóját. Mint korábban írtuk: a józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórumból kirakták a tűcsereprogramot szervező alapítványt, és új koordinátort kapott a testület, aki sok szcientológus rendezvényen felbukkant. De ez sem szerinte, sem a kerület szerint nem jelenti azt, hogy szcientológus lenne.

Mesterházy visszanövesztette a d’Artagnan-bajuszt!

Hiller István, Tóbiás József és Mesterházy Attila, az MSZP három testőre együtt érkezett az új Országgyűlés alakuló ülését előkészítő megbeszélésre. A frizura tekintetében is mindig az újat kereső Mesterházy most visszatette az arcára a 2009-ig, I. miniszterelnök-jelöltségéig viselt, számára egyedüli kiegészítőként némi egyéniséget kölcsönző arcszőrt. Vagy valami hasonlót. Nem kizárt, hogy az MSZP-elnök egy régi-új arcával ismerkedünk meg a következő ciklusban.

Lemondott a Corvinus megbízott gazdasági főigazgatója, aki a Magyar Könyvvizsgálói Kamara elnöke is

Összeférhetetlenség miatt lemondott Lukács János, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara elnöke a Corvinus megbízott gazdasági főigazgatói állásáról. Viszont az utódja, eddig helyettese, Pavlik Lívia szintén aktív könyvvizsgáló, vagyis az összeférhetetlenség újra fennáll. Lukács megbízását Varga Mihály és Balog Zoltán írta alá, és eredetileg 3 hónapra szólt, amíg pályázattal nem neveznek ki új főigazgatót. A 3 hónap jócskán letelt, így Lukács lemondott. (Magyar Narancs)

De mit adtak nekünk a szerbek?

Csak idén 56 tonna heroint. Évente ennyit csempésznek be az Európai Unióba a Balkánon keresztül, idézi az MTI a szerb Politikát. Ez több száz millió eurónyi kábítószer. Az újság szerint a szerb és a macedón rendőrség egyre kevesebb heroint koboz el a kábítószer-kereskedőktől, ami nem azért van, mert csökken az Afganisztánból az EU-ba szállított drog mennyisége, hanem mert a hivatalos szervek egyre sikertelenebbül leplezik le a csempészeket.