július 3.

Agyonlőtte magát egy börtönőr Szegeden

A szolgálati lőfegyverével követett el öngyilkosságot egy biztonsági felügyelő a szerda esti szolgálatba lépése után a Szegedi Fegyház és Börtönben – közölte az intézetparancsnok, Tikász Sándor. A haláleset körülményeit a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja. A börtön vezetősége az MTI-nek kegyeleti okokból többet nem akart mondani.

Elbúcsúzhatunk még 30 milliárd forint közpénztől

Mert 36,4 milliárdról 66,6 milliárd forintra emelik jövőre az Emmi kulturális államtitkárságának költségvetését, főleg a tervezett nagyberuházások miatt – közölte Balog Zoltán miniszter. Kulturális intézményfenntartásra az idei 26 milliárd helyett jövőre 33 milliárd forint jut, de komoly figyelmet fordítanak a „kulturális alapellátás” fejlesztésére is. (MTI)

Egy V. kerületi bolti eladó lopta a vevők bankkártyaadatait

Az V. kerületi rendőrkapitányság csalás miatt nyomoz egy 24 éves budapesti lakossal szemben, mert a férfi februárban és márciusban összesen 18-szor használta illetéktelenül mások bankkártyáját netes vásárláskor. A szükséges adatokat egy Báthory utcai üzlet eladójaként a kártyás fizetéseknél szerezte meg: a kártyák mindig a sértetteknél maradtak, de a kártyaadatokat G. Benjámin észrevétlenül olvasta le egy házi készítésű eszközzel. Szerdán elfogták, mindent bevallott, előzetesbe kerül. (police.hu)