május 28.

Csányi Sándor alighanem képtelen megtűrni maga körül a korrupció gyanújába keveredett személyeket, vélhetően ezért nem szavaz Blatterre pénteken

Az OTP/MLSZ-elnöke persze nem magánakcióba kezdett, az európai szövetség legtöbb delegáltja a jordán Ali bin al-Husszein hercegre fog szavazni. Blatter ettől még simán nyerhet pénteken a FIFA-kongresszuson, mivel az afrikai és ázsiai szavazatokat elvben már megvásárolta birtokolja. (via MTI)

A kormány most a Nemzeti Korrupcióellenes Programmal csapna oda a civil szervezeteknek

Ahelyett, hogy a lenyúlt EU-milliárdokkal, az áfacsalásokkal, a minden felmérés szerint egyre korruptabb állami szférával foglalkoznának, a kormányt inkább a civil vezetők vagyonnyilatkozata érdekli. Az elképesztő dokumentum szerint “jelentős előrelépések történtek a pártfinanszírozás és a kampányfinanszírozás területén is”.

Nemes Jeles Lászlót Nemes Jeles Lászlónak hívják

Árulta el az Origónak a Saul fiával egycsapásra világhírűvé vált rendező, hogy mi is a neve. A zavart az okozta, hogy míg itthon a sajtóban Nemes Jelesként szerepelt, addig a film végén csak simán Nemesként tűnt fel a neve. A magyarázat amúgy pofonegyszerű, külföldön a Jeles kimondhatatlan nehézséget okozna a közönségnek, se franciául, se angolul nem lehet vele igazán mit kezdeni, ezért külföldi filmek esetén a jövőben is mindig el fogja hagyni. (via Cink)