október 24.

Még több pénz a közmédiának

Ha valami olyan jól működik, mint itthon a közszolgálati média, akkor nem szabad spórolni a pénzzel. A Napi szerint jövőre a GDP 0,3 százalékát költjük erre. El sem tudok képzelni jobb helyet ennek a pénznek. A közvetlen támogatás 80,5 milliárd forintra nőhet, ami 3,2 százalékos növekedés az idei 77,9 milliárdos kiadásokhoz képest.

Meggyógyult az egyik amerikai ebolás nővér

A 26 éves  Nina Pham Dallasban fertőződött meg, amikor egy ebolás beteget kezelt. A USA Today szerint hamarosan elhagyhatja a kórházat, miután már nem találtak vírust a szervezetében a legutóbbi vizsgálaton. Közben a Gawker elkezdte gyűjteni az üzeneteket, amiket aggódó szülők küldenek New Yorkban tartózkodó gyerekeiknek, miután egy Guinea-ból visszatért amerikai orvos megbetegedett a városban. Van köztük szórakoztató.

Aki vitat, az sért, aki sért, az durván téved

Gulyás Gergely fideszes parlamenti alelnököt hallják: "Nemcsak durva ténybeli tévedésbe esik, hanem meg is sérti a forradalom hőseinek emlékét, aki vitatja a magyarországi demokrácia és jogállamiság létét." Azért nyitott fiú ő, mert például azt is mondta Berlinben, hogy "mindig van ok beszélni vagy vitatkozni a demokrácia minőségéről és a jogállamiság fejlődéséről Magyarországon és európai szinten, de nincs ok vitatkozni a demokrácia és a jogállamiság létéről." Szóval ha akarnak, akkor beszélgessenek, de nagyon kérem, hogy ne vitatkozzanak!

Ahol megtanítják a gyerekeknek, hogy mi a biztonságos szex

A Guardian csinált egy riportot egy gimnáziumi szexórán Angliában, ahol a gyerekeknek megtanítják, hogy milyen a biztonságos szex, hogy miért nem jó feltölteni magukról meztelen képeket a netre, meg hasonlókat. Van óvszerfelhúzási verseny is műpénisszel. Lehetett volna ilyesmi kötelezően minden eu tagországban, de pont egy éve megfúrták a konzervatívok az EP-ben.