október 21.
október 20.

Hat embert kitiltottak az USA-ból? Az semmi: a sertés- és szárnyaszsírunk is nem kívánatos vendég Oroszországban

Nem csak a másodlagos marhahústermékek importját, hanem más állati termékek behozatalát is korlátozza Moszkva az EU-tagállamokból Oroszországba. Az orosz állat- és növény-egészségügyi felügyelet közölte, hogy keddtől az EU-ból származó sertés-, és szárnyaszsír, illetve az állati húsból és másodlagos termékekből készült, finomra vagy durvára őrölt liszt nem utazhat be Oroszországba. Az indok ugyanaz, mint eddig. A Földművelésügyi Minisztérium továbbra sem tud semmit. (MTI)

Az EBESZ szerint még mindig nem oké a magyar médiahelyzet

Dunja Mijatovic, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet médiaszabadság-képviselője az EP-közmeghallgatás résztvevőinek videón üzente: bár a magyar kormány kicsit változtatott a médiaszabályozáson, ez nem kielégítő. Mint mondta, bár az elmúlt 2 évben „nem túl gyakran” éltek a médiatörvény lehetőségeinek gyakorlati alkalmazásával, ezek puszta megléte is „dermesztő” hatású, és öncenzúrára készteti a magyar újságírókat. Az eseményt Molnár Csaba és Niedermüller Péter DK-s EP-képviselők szervezték. (MTI)

Tüntettek a pudingozásról költő ózdi jobbikosért

Szimpátiatüntetést tartottak Ózdon, mert Janiczak Dávid, a Jobbik polgármesterjelöltje kapta a legtöbb szavazatot a múlt vasárnapi választáson, de azóta megsemmisítették az eredményt, és a területi választási iroda döntése értelmében meg kell ismételni a polgármester-választást. A Jobbik bíróságon támadta meg a határozatot. Janiczak – akinek a költeményeiről itt írtunk – egyébként ezzel a programmal nyert. (MTI)