Kémkedés vádjával vettek őrizetbe egy embert az Egyesült Királyságban

külföld
április 26., 12:38

Vádat emeltek egy 20 éves férfi ellen, aki Oroszország javára tevékenykedhetett az Egyesült Királyságban. Négy másik férfi ellen is vádat emeltek a nyomozás során, írja a Guardian a Koronaügyészi Szolgálat közlése alapján.

Dylan Earl a gyanú szerint az orosz állam érdekében tervezett támadásokat olyan vállalkozásokkal szemben, amelyek Ukrajnához kötődnek, írja a Sky News. Pontosabban csalással, célpontok felkutatásával és felderítésével, valamint azzal vádolják, hogy embereket toborzott egy külföldi hírszerző szolgálatnak. A férfi állítólag kapcsolatban állt az orosz Wagner-csoporttal.

Ezen túl érintett lehet egy márciusi kelet-londoni gyújtogatás megszervezésében és kifizetésében. Egy 60 éves és egy 21 éves férfit gyújtogatással vádolnak, egy negyedik embert pedig gyújtogatás mellett külföldi hírszerzőktől való anyagi javak elfogadásával is gyanúsítanak. Az ötödik férfit terrorcselekményekről szóló információk birtoklásával vádolják.

Dylan Earl szombaton jelent meg a londoni Westminsteri Magisztrátusi Bíróság előtt. A vádlottak előzetes letartóztatásban vannak, május 10-én kerülnek az Old Bailey bíróság elé.