Kirúghatják a Fideszt az Európai Néppártból

POLITIKA
2013 április 12., 19:33

Tényleg megint mindenki szembe jön az autópályán. Annyira, hogy a jobbos Európai Néppárt (EPP) azon gondolkozik, hogy kirúgja a Fideszt soraiból. Ennek a pártcsaládnak (szívet melengető kifejezés) egyébként maga Orbán Viktor az egyik alelnöke, és az elmúlt években jópárszor védték már meg a magyar kormány lépéseit Brüsszelben.

AZ EPP most ülésezik Dubrovnikban, de az összejövetelen Magyarország, illetve a Fidesz nem képviseltette magát. A párt európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtótitkára szerint azért nem, mert az „öt vagy hat fideszes tagnak más elfoglaltsága volt”. Hát nem is azért nem mentünk, mert a 4. alkotmánymódosítás miatt feszültség van az EPP és a magyar kormánypárt között.

További részletek itt és itt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.