Vegyi fegyverrel gyilkol a szír kormány

háború
2013 április 26., 05:58

A brit miniszterelnök szerint ez egyre biztosabbnak látszik. Az USA kormánya tegnap jelentette be, hogy szarin gázzal öli a lakosságot a damaszkuszi rezsim. Az idegméreg gyártását 1993-ban betiltották. A szarin kezdeti tünetei: orrfolyás, szorító érzés a mellkasban, és a pupillák összeszűkülése. Nem sokkal ezután az áldozat légzési nehézségeket, hányingert és nyáladzást tapasztal, majd veszti el az irányítást a testi funkciók felett; hány, ürít és bevizel. Ezt a fázist izomrángás és rángatózás követi; az áldozat eszméletlenné válik, végül a konvulzív görcsök sorozata fulladást okoz. A szarin még nagyon alacsony koncentrációban is végzetes lehet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.