Orbán: Szerezzük vissza a portugáloktól!

közlekedés
2013 április 30., 16:59
comments 1

943755_503908746334285_920441779_n

Nemcsak oldalról és szemből, hanem fentről nézve is kékek a BKV új buszai, amiből pár tucatot ma adott át Orbán Viktor és Tarlós István, illetve a BKK fejesei a Hősök terén. A sajtó és a potentát testület be is buszoztak a belvárosba rendőri felvezetéssel. Tarlós István végig izzadta az egészet, mert Orbán, mintha egy régi osztálykiránduláson lenne, végig szívatta a főpolgármestert, az egyébként kemény dumás hírében álló Tarlóst. Például, hogy lassú a forgalom, hogy rondák a házak.

A legmeglepőbb mégis az volt, amikor Orbán a Kodály Köröndnél észrevett egy ingatlant, ami "még mindig a portugálok" kezén van és "vissza kell szerezni". Orbán ezért azt tanácsolja Tarlósnak, alkossanak jogszabálytervezetet, adják be a kormánynak, majd ők megoldják. A miniszterelnök aztán még megjegyzi, hogy ez már Szőcs Gézának is feladata lett volna, de nem oldotta meg. "Rendeld el, hogy legyen rend!" - sűrítette végül egy bonmot-ba mondanivalóját.

A főpolgármester köpni-nyelni alig tudott, csak feszengett, amiről az ATV készített remek felvételt.

A Kodály Köröndnél lévő épületről márciusban írt az Átlátszó, felelevenítve, hogy egy offshore cég 12 éve tartja fogságban a házat, amelynek harmadik emelete azóta is üres, felújítás alatt áll. A céggel a helyi kerületi önkormányzat nem mit tud kezdeni, szerződést bontani nem tud. Az ügy a 2000-es évek elejéig húzódik vissza, akkor kötött a fideszes vezetésű önkormányzat üzletet a felújításról, amit később a MSZP-s Fürst György vezette önkormányzat is megújított, a munkák azóta sem fejeződtek be. Jelenleg ismét fideszes a VI. kerületi vezetés, de a cikk szerint ők sem tudják, akarják gyorsban megoldani az ügyet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt