Drágább lesz az utazás: gyorspótjegy a MÁV-nál

közlekedés
2013 május 02., 07:23

Úgy drágítják a vasúti közlekedést, hogy ne kelljen általános jegyáremelést bevezetni. A MÁV közleménye szerint május 15-től a gyorsvonatok többségére 150-735 forintos pótjegyet kell venni. A jegyárakról bővebben az iho.hu-n lehet olvasni. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium úgy indokolta a lépést, hogy mivel a közösségi közlekedési rendszer korszerűsítésével megújítják a távolsági vasúti közlekedést, a fejlesztésekhez szükséges források miatt több lesz a feláras szolgáltatás, ami az autóbuszos felárakkal 1,5-2 milliárd forint többletbevételt eredményezhet az idén.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.