Akasztással fenyegette meg az újpesti játékosokat Véber

veber

Megvan annak a bája, amikor egy klub legendája korábbi neves játékosa éppen volt klubja ellen hozza a legjobb formáját, ez történt most Véber Györggyel is. Az Újpesten korábban nagy kedvenc Véber most a II. osztály Keleti csoportjában a feljutásért küzdő Mezőkövesd edzője. A Vasas mögött a második helyen álló Mezőkövesd május elsején éppen az Újpest B-csapatával játszott 900 néző előtt a borsodi városban. Véber - aki nagyon szeretett volna az Újpest vezetőedzője lenni, de ez sehogy sem jött össze neki eddig - már a meccs alatt is végig gyalázta a fiatal újpesti játékosokat. Az újpesti tartalékok a 92. percben kiegyenlítettek, az öltözőfolyósón aztán Véber nekik esett.

Az Újpest hivatalos közleményben finoman úgy fogalmaz, hogy "a mezőkövesdi szakmai stáb, valamint a klub vezetői nem viselték sportember módjára az eredményt, és a találkozó után minősíthetetlen hangnemben támadtak fiatal játékosainkra és a klub alkalmazottjaira." A Borsonline ennél konkértabb, szerintük Véber azzal fenyegette meg volt klubja játékosait, hogy „Le foglak vadászni, és az újpesti piac hűtőházában egyesével akasztalak fel titeket”.

A Bors nem tudta elérni Vébert, akinek már korábban is volt hasonló ügye, akkor a szegedi játékosokat suttyózta és az őt gyalázó szurkolókat csürhézte le. Ennél is emlékezetesebb volt az a pápai este, amikor 2010-ben az edzőként akkor a városbandolgozó Véber hőzöngve egy kocsma berendezését alakította át, többször lefejelve a pultot. Vébert garázdaság és rongálás miatt öt hónap, felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték.

Mezőkövesden nemcsak Véber, hanem a klub tiszteletbeli elnöke, Tállai András belügyi államtitkár is beszállt a balhéba. A Borsonline szerint azt ordibálta, az újpesti fiatalok csak azért hajtottak, mert a szintén feljutásért harcoló Vasas német tulajdonosa lefizette őket, úgyhogy takarodjanak haza. Tállai a Borsonline megkeresésére nem emlékezett arra, hogy ilyet mondott volna, hiába került be mindez a meccs utáni jegyzőkönyvbe.

Az Újpest közleménye is megemlíti, hogy a lefújás után a mezőkövesdi edző, valamint a klub egyik vezetője tíz percen keresztül ordítva szidta és fenyegette az újpesti játékosokat, és azzal vádolta meg őket, hogy a Vasas érdekében játszottak döntetlent ellenük. Az UTE megütközött azon is, hogy profi bajnokságban megtörténhet olyan eset, hogy a hazai vezető „Takarodjatok haza!” felszólítással megpróbálja kidobni az ellenfelet az öltözőből.