Közel a BL-győzelemhez a Győr

sport
2013 május 05., 16:30
comments 5

21:24-es győzelmet aratott a Larvik otthonában, ezzel hatalmas lépést tett a női kézilabda Bajnokok Ligája végső győzelme felé a Győr. A félidőben a norvég csapat még 13:12-re vezetett, a második játékrész elején pedig 17:13-ra is vezettek, ám ez után Görbiczék 6:0-ás részhajrával megfordították a meccset, és a végéig meg is tartották a vezetést.

A magyar csapat legeredményesebb játékosa Görbicz Anita volt 8 góllal, köztük 4 hétméteres büntetővel. Löke 6, Radicevic 5 mezőnygólt szerzett, míg a Larvik legjobbjai az egyaránt ötgólos Blanco és Riegelhuth voltak.

A Győr már tavaly is eljutott a BL döntőjébe, ám akkor 54:54-es összesítéssel, kevesebb idegenben lőtt góllal kikaptak a montenegrói Buducnost Podgoricától. Az volt a hetedik európai kupadöntő, amiben a magyar klubcsapat szerepelt, és egyben a hetedik, amit el is vesztett. A tavalyi BL-döntőt csak idegenben lőtt kevesebb góllal bukták el.

Magyar csapat legutóbb 1999-ben nyert BL-t, akkor a Dunaferr győzött. Előtte a Vasas lett az európai bajnokok legjobbja, 1982-ben. A Győr nyer már idegenben első meccset a Bajnokok Ligájában, 2009-ben a Viborg ellen, de akkor a dánok a második meccsen fordítottak. Az idei BL-elődöntőben pedig kétgólos előnyt szerzett a magyar csapat a román Valcea ellen, a veszprémi visszavágón viszont óriási szerencse és egy nagy hajrá kellett a döntőbe jutáshoz. A Larvikot sem érdemes leírni, a másik elődöntőben a norvégok ugyanúgy otthon kezdtek, mint most a Győr ellen, és kikaptak kettővel a Krim ellen. A visszavágón aztán nyolccal nyertek Ljubljanában.

A Győr ebben a szezonban a mostani meccsel együtt már háromszor játszott a Larvikkal, a középdöntőben idegenben és itthon is hat góllal volt jobb a magyar csapat.

A 2013-as BL-döntő visszavágóját jövő szombaton, május 11-én rendezik meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.