Az orosz külügyminiszter is az Eurovízió miatt háborog

Végre megfelelő rangra emelkedett az eurovíziós dalfesztivál recepciója, kedden Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is beszállt a sztoriba. Lavrov azon borult ki, hogy az orosz indulóra nem jött elég pont az egykori szövetséges Azerbajdzsánból. A miniszter szerint a verseny rendezői egyenesen ellopták a pontokat Dina Garipovától. Az azeri külügyminiszterrel közösen megtartott sajtótájékoztatón Lavrov megígérte azt is, hogy e felháborító tett nem marad megválaszolatlanul.

Garipova amúgy 174 ponttal az ötödik lett a vasárnapi döntőben, és akkor se végzett volna előrébb, ha még 12 pontot kapott volna.

Az azeri külügyminiszter, Elmar Mammadyarov szerint az azeri lakosság döntő többsége az orosz énekesnőre szavazott vasárnap, ezért teljes körű vizsgálatot indítanak, hogy kiderüljön, hova lopták el a szavazatokat az országból. Értetlenkedett a történtek miatt az azeri nagykövet is, szerinte elképzelhetetlen, hogy Garipova ne szerzett volna pontokat Azerbajdzsánból.

Az orosz szavazók amúgy a maximális 12 pontot szavazták meg az azeri indulónak. Mint ahogyan amúgy mi, magyarok is.

Az ilyen történetek mutatják meg, hogy az egész eurovíziós fesztiválnak tényleg nem sok értelme van azon kívül, hogy milyen szépen elő tudja hozni a posztszovjet reflexeket. (via Guardian)

Részletes tudósításunkat amúgy a döntőről itt találja.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.