Még mindig sokat árt Hitler Amerikának

katasztrófa
2013 május 22., 07:34

Az amerikai Nemzeti Óceán- és Atmoszférakutató Intézet (NOAA) legfrissebb kutatása szerint még mindig sok bajt okoz a második világháború. Jelenleg még 13 olyan kereskedelmi hajó roncsa hever a víz alatt, amiből olaj szivárog, és náci tengeralattjárók süllyesztették el.

Az eredményt azután közölték, hogy a partiőrség összeszámolta, nagyjából 20 ezer hajóroncs van az amerikai partok közelében, ezekből pedig 36 olyan, ami komolyabb környezetszennyezési veszélyforrást jelenthet. 17 roncs esetében van esély a beavatkozásra, ezekből meg fogják próbálni eltávolítani az olajat.

photo_camera NOAA

A legnagyobb gondot a Gulfstate nevű második világháborús tanker okozza, amit náci tengeralattjárók süllyesztettek el. A NOAA prioritási listáján ez a hajó áll az élen, mert a fedélzetén 84 ezer hordó olaj van, ráadásul a floridai korallmezőkhöz közel. Az viszont gondot okoz, hogy senkinek fogalma sincs arról, hogy pontosan hol hever a roncs, csak annyit tudni, hogy valahol 850 méter mélyen. Elsőnek ezért a helyi halászok beszámolóiból próbálják majd megtalálni a tankert.

(via MotherJones)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.