Nem függesztik fel az erdőirtást az Őrségi Nemzeti Parkban

Tbg
jog
2013 május 22., 16:56
photo_camera (Fotó: Facebook/Védegylet)

Ha megépül út Felsőszölnök és Kétvölgy között, az útépítés ellen folyó per is értelmét veszti, írja a Védegylet, amely amiatt tiltkozik, hogy a Fővárosi Törvényszék továbbra sem adott ki tiltó határozatot az ügyben. Az osztrák és szlovén határ mentén a nemzeti park területén tervezett utat a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. és a Swietelsky Magyarország Kft. építi, amit a Védegylet megtámadott.

A szervezet szerint fölösleges egy új út a két néhány száz fős település közé, az erdőben ráadásul foltos szalamandrák élnek. A civil szervezet szerint az állami cég ellen is folyó eljárás frissen kinevezett bírájánál összeférhetetlenség állapítható meg, mivel a bíró a Budapest Főváros Kormányhivatalának perképviseleti osztályán előtte pedig a Földhivatalnál dolgozott korábban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.