Izrael-Auschwitz járatot indítana a Ryanair

külföld
2013 május 23., 07:51

Évente 25 000 izraeli iskolás repül el Lengyelországba, hogy ott a minden fiatal számára kötelező programon meglátogassa az egykori náci haláltáborok valamelyikét. A Ryanair fapados légitársaság ezért döntött úgy, hogy megvizsgálja egy Tel Aviv-Krakkó járat beindításának lehetőségét, írja honlapján a Haaretz. Az egykori auschwitzi koncentrációs táborhoz legközelebb eső lengyel nagyváros és Izrael között eddig csak a két ország nemzeti légitársaságai közlekedtek.

Az izraeli iskolások európai útja most átlagosan 1500 amerikai dollárba kerül, amiből csak 580-at a repülőjegy tesz ki. Az izraeli kormány csak a napokban nyitotta meg teljesen az ország légterét a nemzetközi légiforgalom előtt, ami az iparág szakértői szerint hamarosan új légitársaságok felbukkanásához és árzuhanáshoz fog vezetni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.