Tarlós kezd kiborulni a mobilgát miatt?

környezetvédelem
2013 május 30., 15:10

A rengeteget támadott Római-parti mobilgát projektbe újabbat rúgott ma reggel az Átlátszó, amikor megszerezték a tervekhez készített szakvéleményt és elöntési számításokat. Ezek pedig lesújtó képet mutattak, a 4.8 milliárd forintból épülő gát mögül például árvízveszély esetén ki kéne költöztetni az ott élőket. De a súlyosabb részek csak ezután jönnek, ha esetleg átszakadna a gát, akkor

Összefoglalva a számítások eredményeit megállapíthatjuk, hogy egy töltésszakadás esetén a római parti ingatlanok nagyon rövid időn belül elöntésre kerülnek, a rendelkezésünkre álló időelőny még a figyelmeztetésre sem elegendő. Amennyiben a meglévő árvízvédelmi töltés nyílásai nyitva vannak akkor azokon keresztül Római fürdő, Csillaghegy és Pünkösdfürdő is elöntésre kerül, az időelőny rövidsége miatt itt sincs lehetőség a lakosság kitelepítésére.

Az Átlátszó forrásai szerint jelenleg az a terv, hogy magasabb árhullámok esetén úgy készülnének a védelemre, mint ha a mobilgát nem is létezne.

További izgalmas részletek az Átlátszó cikkében, ami viszont még izgalmasabbá teszi a történetet, hogy Bodoky Tamást, a lap főszerkesztőjét felhívta ma valaki, aki Facebookos sejtetése alapján akár Tarlós is lehet:

bodoky

Persze még korai lenne temetni a mobilgátat, számos újságírói történet kering Tarlós hírhedt kiborulásairól és hasonló retorikai fogásairól, de az biztos, hogy az Átlátszó ma újabb fontos ütést vitt be az igazságtalan, felesleges, drága és veszélyes projektnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.