Tarlós kezd kiborulni a mobilgát miatt?

A rengeteget támadott Római-parti mobilgát projektbe újabbat rúgott ma reggel az Átlátszó, amikor megszerezték a tervekhez készített szakvéleményt és elöntési számításokat. Ezek pedig lesújtó képet mutattak, a 4.8 milliárd forintból épülő gát mögül például árvízveszély esetén ki kéne költöztetni az ott élőket. De a súlyosabb részek csak ezután jönnek, ha esetleg átszakadna a gát, akkor

Összefoglalva a számítások eredményeit megállapíthatjuk, hogy egy töltésszakadás esetén a római parti ingatlanok nagyon rövid időn belül elöntésre kerülnek, a rendelkezésünkre álló időelőny még a figyelmeztetésre sem elegendő. Amennyiben a meglévő árvízvédelmi töltés nyílásai nyitva vannak akkor azokon keresztül Római fürdő, Csillaghegy és Pünkösdfürdő is elöntésre kerül, az időelőny rövidsége miatt itt sincs lehetőség a lakosság kitelepítésére.

Az Átlátszó forrásai szerint jelenleg az a terv, hogy magasabb árhullámok esetén úgy készülnének a védelemre, mint ha a mobilgát nem is létezne.

További izgalmas részletek az Átlátszó cikkében, ami viszont még izgalmasabbá teszi a történetet, hogy Bodoky Tamást, a lap főszerkesztőjét felhívta ma valaki, aki Facebookos sejtetése alapján akár Tarlós is lehet:

bodoky

Persze még korai lenne temetni a mobilgátat, számos újságírói történet kering Tarlós hírhedt kiborulásairól és hasonló retorikai fogásairól, de az biztos, hogy az Átlátszó ma újabb fontos ütést vitt be az igazságtalan, felesleges, drága és veszélyes projektnek.