Hatósághoz fordul az Oxygénből kitiltott kisfiú édesapja

Tbg
életmód
2013 május 31., 08:11

Az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordul Fábián András, akinek hétéves, mozgáskorlátozott kifiát a hétvégén a házirend megváltoztatására hivatkozva nem fogadta a Naphegy téri Oxygén Wellness központ.

Úgy látom, hogy a cég közleményével ellentétben nem pusztán "kommunikációs hibát vétett", amit nem egyszerűen "mélyen érintett engem" hanem többszörösen, szántszándékkal és indokolatlanul, számára is nyilvánvalóan diszkriminálta 7 éves gyermekemet és vele együtt az intézmény vendégeként engem, a gyermek halmozott fogyatékosságai miatt.

Az Oxygén Wellness szerdán közleményt adott ki az esetről, amelyben igyekeztek cáfolni Fábián András állításait.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóságot az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény hozta létre, feladata, hogy például ilyen esetekben vizsgálatot folytasson le és a sértett képviseleteként járjon el egy esetleges bírósági ügyben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.