Holnap délig ki kell üríteni a Római-partot

Budapest
2013 június 03., 15:00

Nem elég a kisebb kiürítés, a Nánási út – Királyok útja – Duna vonalalt holnap délig mindenkinek el kell hagynia.

A III. kerületi Helyi Védelmi Bizottság (HVB) a katasztrófavédelem honlapján tájékoztatja a lakosságot, hogy a Nánási út – Királyok útja – Duna vonala között a hullámtérben jelentős árvíz várható. A Duna az előrejelzések szerint a hétvégén tetőzik.

Június 5-én reggel 638 centiméter, 6-án 699 centiméter, míg június 7-én reggel már 774 centiméteres lesz a vízállás.

A HVB arra kéri a hullámtérben lévő ingatlanok tulajdonosait, használóit, hogy a veszélyeztetett területen tárolt építőanyagok, gépek, gépjárművek és egyéb vagyontárgyak biztonságba helyezéséről gondoskodjanak!

A Csatornázási Művek 06. 04-én megkezdi az utcák, kapubejárók, buszmegállók lezárását, ezért 4-én 12.00 óráig mindenki hagyja el a területet.

Nem lesz villany, víz, csatorna és szemétszállítási szolgáltatás.

A hullámtérben az árvízi védekezést a saját ingatlanoknál mindenki saját maga szervezi meg, ehhez az önkormányzat korlátozott mértékben homokot és homokzsákot tud biztosítani.

A HVB azt kéri a lakóktól, hogy a veszélyeztetett épületeket áramtalanítsák, zárják el a víz- és gázvezetéket. A pincében, földszinti helyiségekben tárolt veszélyes anyagokat, mint kőolajszármazékot, festékanyagot, vegyszert, háztartási hulladékot helyezzenek biztonságba. A területen maradók vezetékes vizet ne fogyasszanak, helyette gondoskodjanak megfelelő mennyiségű palackos vízről, illetve szobahőmérsékleten tárolható élelmiszerről.

VIA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.