Holnap délig ki kell üríteni a Római-partot

Nem elég a kisebb kiürítés, a Nánási út – Királyok útja – Duna vonalalt holnap délig mindenkinek el kell hagynia.

A III. kerületi Helyi Védelmi Bizottság (HVB) a katasztrófavédelem honlapján tájékoztatja a lakosságot, hogy a Nánási út – Királyok útja – Duna vonala között a hullámtérben jelentős árvíz várható. A Duna az előrejelzések szerint a hétvégén tetőzik.

Június 5-én reggel 638 centiméter, 6-án 699 centiméter, míg június 7-én reggel már 774 centiméteres lesz a vízállás.

A HVB arra kéri a hullámtérben lévő ingatlanok tulajdonosait, használóit, hogy a veszélyeztetett területen tárolt építőanyagok, gépek, gépjárművek és egyéb vagyontárgyak biztonságba helyezéséről gondoskodjanak!

A Csatornázási Művek 06. 04-én megkezdi az utcák, kapubejárók, buszmegállók lezárását, ezért 4-én 12.00 óráig mindenki hagyja el a területet.

Nem lesz villany, víz, csatorna és szemétszállítási szolgáltatás.

A hullámtérben az árvízi védekezést a saját ingatlanoknál mindenki saját maga szervezi meg, ehhez az önkormányzat korlátozott mértékben homokot és homokzsákot tud biztosítani.

A HVB azt kéri a lakóktól, hogy a veszélyeztetett épületeket áramtalanítsák, zárják el a víz- és gázvezetéket. A pincében, földszinti helyiségekben tárolt veszélyes anyagokat, mint kőolajszármazékot, festékanyagot, vegyszert, háztartási hulladékot helyezzenek biztonságba. A területen maradók vezetékes vizet ne fogyasszanak, helyette gondoskodjanak megfelelő mennyiségű palackos vízről, illetve szobahőmérsékleten tárolható élelmiszerről.

VIA