Holnap délig ki kell üríteni a Római-partot

2013 június 3., hétfő 15:00

Nem elég a kisebb kiürítés, a Nánási út – Királyok útja – Duna vonalalt holnap délig mindenkinek el kell hagynia.

A III. kerületi Helyi Védelmi Bizottság (HVB) a katasztrófavédelem honlapján tájékoztatja a lakosságot, hogy a Nánási út – Királyok útja – Duna vonala között a hullámtérben jelentős árvíz várható. A Duna az előrejelzések szerint a hétvégén tetőzik.

Június 5-én reggel 638 centiméter, 6-án 699 centiméter, míg június 7-én reggel már 774 centiméteres lesz a vízállás.

A HVB arra kéri a hullámtérben lévő ingatlanok tulajdonosait, használóit, hogy a veszélyeztetett területen tárolt építőanyagok, gépek, gépjárművek és egyéb vagyontárgyak biztonságba helyezéséről gondoskodjanak!

A Csatornázási Művek 06. 04-én megkezdi az utcák, kapubejárók, buszmegállók lezárását, ezért 4-én 12.00 óráig mindenki hagyja el a területet.

Nem lesz villany, víz, csatorna és szemétszállítási szolgáltatás.

A hullámtérben az árvízi védekezést a saját ingatlanoknál mindenki saját maga szervezi meg, ehhez az önkormányzat korlátozott mértékben homokot és homokzsákot tud biztosítani.

A HVB azt kéri a lakóktól, hogy a veszélyeztetett épületeket áramtalanítsák, zárják el a víz- és gázvezetéket. A pincében, földszinti helyiségekben tárolt veszélyes anyagokat, mint kőolajszármazékot, festékanyagot, vegyszert, háztartási hulladékot helyezzenek biztonságba. A területen maradók vezetékes vizet ne fogyasszanak, helyette gondoskodjanak megfelelő mennyiségű palackos vízről, illetve szobahőmérsékleten tárolható élelmiszerről.

VIA

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt