Tényleg a trafikügyet megszellőztető fideszes után nyomoznak?

bűnügy
2013 június 03., 12:37

Mert a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz, az tuti. Mondjuk nem vesztegetés, hivatali visszaélés, vagy befolyással üzérkedés miatt, hanem mert valaki az ügyben SZEMÉLYES ADATTAL ÉLT VISSZA.

Lehet, hogy tényleg a szekszárdi hangfelvételt nyilvánosságra hozó Hadházy Ákos fideszes képviselő viszi a balhét, mert titokban rögzíthette, hogy mutyiznak az önkormányzatnál trafikügyben?

Megkérdeztük az ügyészséget, hogy pontosan mit is takar ez a személyes adattal visszaélés dolog, de nem mondták meg.

- Engem még nem kerestek. Hát az elég vicces lenne, ha a trafikügyben az ügyészség tényleg a hangfelvétel elkészítése, és nem az azon hallhatóak miatt indítana nyomozás - mondta a 444-nek Hadházy.

Az említett felvételen egyébkén az hallható, ahogy a szekszárdi önkormányzatnál politikai alapon osztják a trafikjogot. A polgármester később azt mondta a beszélgetésről, hogy azon magánemberként vett részt, és nincs vele semmi probléma. Olyanokat mondanak a felvételen, hogy „az a lényeg, elkötelezett jobboldalinak kell lenni", illetve hogy "helyes, helyes, ne a szocik győzzenek!".

A kormány szerint sincs para, tudniillik helyi ügyről van szó, és tök természetes, ha egy polgármester tudni akarja mi történik a településén.

A hangfelvételt egyébként az ügyészség bekérte a hvg.hu-tól, ahol először megjelent. Most azt írják, hogy a felvétel egy részét úgy hozták nyilvánosságra, hogy abból a nem közszereplőkre vonatkozó személyes adatokat törölték.

UPDATE:

Zsigó Róbert, fideszes szóvivő a legjobb formában:

A Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálata megállapította, hogy nem történt hivatali visszaélés vagy más hasonló súlyos bűncselekmény az ügyben, tehát a baloldal súlyos vádjai alaptalanok. Bebizonyosodott, hogy mindazok a súlyos vádak, amelyeket a baloldal megfogalmazott trafikügyben, teljesen alaptalanok. Összeomlott a baloldal mocskos vádaskodása. A személyes adattal való esetleges visszaélés esetében a Fidesz várja a vizsgálat eredményét, mert az ilyen típusú visszaélést elfogadhatatlannak tartjuk, ahogy azt már eddig többször is kinyilvánítottuk, például a Bajnai Gordon által az interneten folytatott törvénytelen adatgyűjtés vagy a szocialistáknak - a mai napig tartó - törvénytelen aláírásgyűjtése kapcsán is. A baloldal kénytelen befejezni a nyílt és törvényes pályázaton nyert trafikosok ellen indított lejárató hadjáratot - zárta állásfoglalását a Fidesz szóvivője.

GO-ROBI-GO!!444!!!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.