A belga postát is megszivatták az azeriak

külföld
2013 június 04., 09:16

Ahogy a Magyar Posta is kínos helyzetbe került Heydar Aliyev 90. születésnapja alkalmából, pont így járt a belga is.

photo_camera Alijev a belga bélyegen

Az azertag.com azeri hírügynökség - ahogy a magyar esetben is történt - május 12-n megjelentetett egy hírt, hogy a belga posta és a brüsszeli azeri követség közösen kiadtak egy bélyeget a néhai elnök tiszteletére. (Alijev KGB-s főtiszt, majd azeri elnök volt, most éppen a fia az azeri elnök.)

Mint kiderült a belga posta "az én bélyegem" szolgáltatását használta az azeri követség, a bélyeg nem hivatalos, ilyet bárki csinálhat, szülinapra, esküvőre szokás. Pont, ahogy a magyar esetben történt, ebben az esetben is a követség magánakciója volt a hivatalos bélyegnek látszó ív kiadása. A belga posta annyival járt rosszabbul, hogy az ottani változatra még azt is ráírták, hogy "bpost", ami a belga posta rövidítése. A budapesti kiadásra legalább nem írták oda, hogy "Magyar Posta".

photo_camera Alijev magyar bélyege

A belga posta hivatalosan tiltakozott a brüsszeli azeri követségen, hogy ne állítsák be hivatalosnak a nem hivatalos bélyeget. Ugyanakkor megígérték, hogy szigorúbban ellenőrzik, milyen bélyegeket nyomtatnak "az én bélyegem" szolgáltatás használói. Meztelen emberekre, Sztálinra, Hitlerre eddig is szűrtek. (Szabad Európa Rádió)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.