Vége a roamingdíjaknak

TECH
2013 június 15., 06:12

Az Európai Bizottság döntése értelmében jövő évtől külföldön ugyanannyiért beszélhetünk majd mobiltelefonon, mint belföldön tettük. Nel lesz többé többletdíj az adatforgalom, a hívás és az sms után, ha ezeket külföldön intézzük. Ezeknek a csökkentését már régóta szorgalmazták, de a teljes eltörlés ehhez képest is nagyon radikális lépés, ami teljesen alakíthatja át a mobilpiacot. Például mert simán lehet majd külföldi mobilelőfizetésünk belföldi használatra, ha úgy tűnik, hogy az jobban megéri nekünk.

A cél az egységes telekommunikációs piac, de ezt a döntést még át kell verni a bürokraták és lobbisták csápjaiban fulladozó brüsszeli rendszeren, hogy már a jövő nyári EP-választások előtt életbe léphessen. (via Origó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.