A kormány zsarolni akarja a közalkalmazottakat

Média
2013 június 17., 18:43

Ezt állapítja meg az új magyar nemzetbiztonsági szabályok kapcsán Kim Lane Scheppele a New York Timesban.

The primary goal of this program appears to be gathering “dirt” on particular people and holding this information against them when their superiors find it useful to do so.

Ez szabadfordításban annyit jelent

Úgy tűnik a program fő célja, hogy terhelő adatokat gyűjtsenek egyes emberekről, hogy aztán ezt a feletteseik a megfelelő pillanatban ellenük használhassák fel

Scheppele arról is ír, hogy az új magyar nemzetbiztonsági szabályok alapján a közalkalmazottak megfigyeléséhez nem kell bírói engedély, csupán az  igazságügyi miniszter jóváhagyása. A témában egyébként Király kolléga még jóval a New York Times előtt írt egy elég alapos posztot. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.