A metropolita holtteste a tengerparton hevert

bűnügy
2013 július 09., 12:20

Valószínűleg megölték Kirillt, a várnai főpapot, a bolgár egyház második emberét. A holttestet egy Várna közeli strandon találták meg. Az 59 éves metropolita megítélése elég vegyes volt: egyrészt kiderült róla, hogy a kommunizmus idején titkosszolgálati ügynök volt, és Kovacsev illetve Vladiszlav fedőnéven jelentéseket írt. Másrészt sokakat felháborított, hogy milyen drága autóval (Lincoln MKZ Hybrid) járt.

Ugyanakkor 2011-2013-ban ideiglenesen ő volt a bolgár pátriárka, vagyis az autokefál egyház vezetője, a bolgár egyház első embere.

Egyelőre nem tudni, hogy mi történt vele.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.