A volt UD Zrt.-s Horváth József beperli az Indexet

2013 július 11., csütörtök 3:32

Horváth József, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat volt operatív főigazgató-helyettese minden alapot nélkülöző abszurd rágalmazásnak minősítette az Index szerdai cikkét, amiben arról írtak, hogy Horváthot, Szendrei Zsolt műveleti igazgatót és egy harmadik tisztet azért mentették fel, mert egy titkos akcióban a saját titkosszolgálata hallgatta le Hende Csabát.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Horváth szerint a hátterében csak az állhat, hogy valakik ilyen módon próbálják elterelni a figyelmet a kémbotrányról, amiben a múlt héten Szilvásy György volt titokminisztert és Galambos Lajos titkosszolgálati vezetőt 2 év 10 hónapra, Laborcz Sándor titkosszolgálati főnököt ped felfüggesztett börtönre ítélték.

Horváth József volt vezérőrnagy a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy feljelenti az Indexet a becsületét sértő, lejárató cikk miatt, és felháborítónak tartja, hogy a személyét érintő írás közlése előtt Spirk József, a cikk írója nem kereste meg. Horváth ügyvédje, Futó Barnabás azt mondta, hogy Spirkkel szemben a nagy nyilvánosság előtt elkövetett, ügyfelének jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás gyanújával büntetőfeljelentést tesz, és személyiségi jogi pert indít.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt