A volt UD Zrt.-s Horváth József beperli az Indexet

hadsereg
2013 július 11., 03:32

Horváth József, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat volt operatív főigazgató-helyettese minden alapot nélkülöző abszurd rágalmazásnak minősítette az Index szerdai cikkét, amiben arról írtak, hogy Horváthot, Szendrei Zsolt műveleti igazgatót és egy harmadik tisztet azért mentették fel, mert egy titkos akcióban a saját titkosszolgálata hallgatta le Hende Csabát.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Horváth szerint a hátterében csak az állhat, hogy valakik ilyen módon próbálják elterelni a figyelmet a kémbotrányról, amiben a múlt héten Szilvásy György volt titokminisztert és Galambos Lajos titkosszolgálati vezetőt 2 év 10 hónapra, Laborcz Sándor titkosszolgálati főnököt ped felfüggesztett börtönre ítélték.

Horváth József volt vezérőrnagy a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy feljelenti az Indexet a becsületét sértő, lejárató cikk miatt, és felháborítónak tartja, hogy a személyét érintő írás közlése előtt Spirk József, a cikk írója nem kereste meg. Horváth ügyvédje, Futó Barnabás azt mondta, hogy Spirkkel szemben a nagy nyilvánosság előtt elkövetett, ügyfelének jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás gyanújával büntetőfeljelentést tesz, és személyiségi jogi pert indít.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.