Parkolópályán két hírhedt Váci utcai étterem

Egyéb
2013 július 16., 03:52

Legutóbbi cikkünk után egy olvasónk hívta fel figyelmünket arra, hogy a híres-hírhedt Galilei étterem Váci utcai terasza megszűnt. A helyszíni szemle pedig nemcsak megerősítette ezt, hanem további érdekes fejleményeket is feltárt

Minden jel arra mutat, hogy a Galilei jelenleg szünetelteti működését. Nermcsak a terasz van zárva, hanem maga a pinceétterem is teljesen halott. Bár ajtaját nyitva találtuk, bent semmi mozgás nem volt, nemhogy vendégek. Az utcán nem volt semmi nyoma a szinte minden Váci  utcai étterem előtt alkalmazott turistafogdosó embernek, ami perdöntő bizonyítéka annak, hogy a Galilei pont a nyári turistaszezonban alszik téli álmot.

Ahogy arról már írtunk, hasonló néven egy szintén nagyon rossz hírű szálloda is működik ebben az épületben, és ez a jelek szerint továbbra is várja vendégeit. A kihalt étterem ajtaján angol nyelvű cetli hirdet 29 eurós szobákat, és irányítja át a turistákat a szomszédos Havas utca egyik dohos pincekocsmájába, ahol a szálloda recepciója működik.

A néhány sarokkal arrébb, szintén a Váci utcában található Pertu is csendespihenőt tart. Az étterem tulajdonosi köre szinte ugyanaz, mint a Galileié. Ebédidőben bezárt ajtaján egy papírlap azt állította, hogy a vendéglő jelenleg felújítás alatt áll. Amennyire kívülről meg lehetett állapítani, bent semmiféle munka nem zajlott.

Mivel az illetékes V. kerületi önkormányzat most már egy hónapnál hosszabb ideje képtelen válaszolni a Váci utcai éttermekkel kapcsolatos kérdéseinkre, nem tudjuk biztosan, hogy miért van zárva ez a két hírhedt hely. Teljesen ellenőrízhetetlen forrásokból ugyanakkor kaptunk olyan információt, hogy az éttermeket a 444 cikkei után fokozottan ellenőrizték, ami a forgalom gyors csökkenésével járt. Állítólag még a Galilei cigányzenészeit is szélnek eresztették.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.