A világ egyik legnagyobb homofóbja levelet írt a magyaroknak

media
2013 július 27., 09:22
  • Scott Lively-t megkereste a Heti Válasz melegügyben.
  • Hogy ki az a Scott Lively?
  • A világ egyik vezető homofóbja, akinek része volt a homoszexualitást esetenként halállal büntető ugandai törvény létrehozásában, aki szerint Obama buzi, és aki Rózsaszín horogkereszt címmel írt könyvet arról, hogy a náci párt a melegek műve.

A Heti Válasz mostanában eléggé ráállt a melegkérdésre, több cikkük is foglalkozott a témával, de a legfurcsább az volt, amikor címlapon hozták, hogy a homoszexuális propaganda az új világtrend, ami kiszorítja és kisebbséggé teszi a hagyományos családi értékeket. De van ennél meglepőbb húzásuk.

Felkérték Scott Lively-t, hogy írjon nekik. Lively erre egy nyílt levelet írt a magyaroknak a blogján. Feltették minden homofób aktivista álomkérdését: van-e olyan hely a világon, ahol a törvény úgy szabályozza a homoszexualitást, hogy kiegyensúlyozottan tudjuk megélni a hagyományos családi értékekkel, és ahol a hagyományos családi értékek képviselői tudnak tenni a "tolerancia diktatúrája" ellen.

A homoszexualitás tönkreteszi a nyugatot

Lively szerint pedig nincs ilyen. Illetve egyetlen helyen van hasonló van a világon: Oroszországban. Ott, ahol nemrég lett bűncselekmény a homoszexuális propaganda. Ami ráadásul bármire ráhúzható, nemrég holland filmeseket tiltottak ki emiatt, mert filmet akartak forgatni az orosz melegekről. Itt ráadásul már Lively is haknizott korábban, és akkor is valami ilyesmi mellett érvelt a politikusoknak.

Scott Lively

Lively szerint összegyeztethetetlenek a melegjogok a tradicionális családdal. A családi értékek ugyanis Isten törvényei, amik már a Bibliában is le vannak írva. Szerinte a családi értékek minden egészséges társadalom alapjai. "A melegjogok a szexuális szabadság elvéből erednek, aminek a melegek élharcosai is. Ebben a szexualitás és a kapcsolat csak közös beleegyezés kérdése. Ez valójában nem szabadság, hanem egy szélsőségesen káros morális anarchia, ami tönkreteszi a nyugatot" - írja a levélben.

"A társadalom számára az egyetlen működőképes kompromisszum az, hogy keményen tartják magukat a tradicionális családi értékek mellett, miközben valamennyire tolerálják azokat, akik a mainstreamen kívül, egy szubkultúrában szeretnének élni." Szerinte ezt az egyensúlyt érte el a negyvenes-ötvenes években amerika, amikor a melegek elérték eredeti céljukat, hogy békén hagyják őket.

Ünnepeljük a perverz kultúrájukat

Úgy gondolja, hogy a homoszexualitás alapja a lázadás, és ha bármelyik kultúrában elérik a toleranciát, akkor nem állnak ott meg. Az elfogadás kierőszakolása jön, aztán ünnepeltetni fogják "a perverz kultúrájukat", majd eljutunk a meleg kultúra dominanciájáig, "különösen a gyermekek felett". Ezután már csak a nem-homoszexuálisok megbüntetése jön.

Lively szerint ezeket a taktikákat már tökélyre fejlesztették az USÁ-ban, ahol a lakosság nagy része el is fogadja a homoszexualitást. Sőt, Franciaország után már az amerikai legfelsőbb bíróság is legalizálta a melegházasságot. "Olyan elfogadott lett a melegházasság, amilyen a Noé bárkája előtti időszak óta nem volt". Egyébként az USA szerinte nem fogja túlélni ezt az összeütközést Istennel, pedig korábban még a szodomita söpredék felett állt.

Ezután  a levélben még egy csomó hülyeség jön kultúrák "homoszexualizálásáról", meg arról, hogy még a hetero pornó is a melegek összeesküvése, mindent leírni belőle talán fölösleges is. A Heti Válasznak mindenesetre hálásak vagyunk, hogy mindezt elolvashattuk. De ki is ez a Scott Lively, hogy pont őt kellett megkérdezni a melegkérdésről.

Megölni azért nem kell őket

Lively egy evangelista melegellenes (ez gondolom kiderült) aktivista, akinek egészen durva húzásai is voltak már. Ő az Abiding Truth Ministries elnöke, de korábban vezette is az American Family Association kaliforniai csoportját is (a Southern Poverty Law Center nevű amerikai szervezet szerint mindkettő gyűlöletcsoport). 2007 óta folyamatosan agitál a "homoszexuális propaganda" kriminalizálásáért, és nem is csak Amerikában.

swasticaPrédikált már Ugandában is, ahol akkora sikere volt az elméleteinek a melegekről, hogy egy képviselő benyújtott egy törvényjavaslatot, ami bizonyos esetekben halálbüntetést szabna ki a melegekre. Ebből elég nagy nemzetközi botrány lett, amitől Lively vissza is táncolt kicsit. Szerinte ugyanis a kivégzés kicsit durva lenne, ha az nem lenne a törvényjavaslatban, akkor támogatná. Egy ugandai melegjogi csoport be is perelte Amerikában, amire azért volt módjuk, mert szerintük Lively nemzetközi jogokat sértett a melegellenes törvény propagálásával.

Az ember, aki lebuzizta Obamát

Nem akkor perelték viszont be először. 1991-ben Cathrine Stauffert, egy fotóst, aki fel akarta venni egy gyűlésüket, a falhoz vágott és a hajánál fogva húzott végig a padlón. Ezért később 31 ezer dollárt kellett fizetnie.

De nem csak az akciói, az elméletei is meglepőek. Lebuzizta például Obama elnököt, aki szerinte Reggie Love-val, a korábbi segédjével, asszisztensével és kosárpartnerével jár. Mindezt azért, mert amikor Obama elutazott a családja nélkül nyaralni, akkor Love-ot magával vitte. De Lively arról is írt könyvet, The Pink Swastika címmel, hogy az egész náci pártot melegek alapították.

Lively posztját az Örülünk, Vincent? blogon láttuk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.