Fél éven át nézte kínai kémdrónnak a Jupitert és a Vénuszt az indiai hadsereg

TUDOMÁNY
2013 július 28., 14:00

Az indiai határrendészek 2012 augusztusa és 2013 februárja között, hat hónapon át, összesen 329 alkalommal rögzítették egy azonosíthatatlan objektum felbukkanását éjjelente a légtérben. 155 alkalommal pedig illegális légtérsértésen is kapták a jelenséget.

A hadsereg a villanások lelkes dokumentálása mellett végül csillagászok segítségét is kérte, hogy rájöjjenek, mivel is állnak szemben. A megmagyarázhatatlan égi jelenségekkel kapcsolatban ugyanis felmerült, hogy esetleg drónok, melyekkel a kínaiak akarnak indiai területen kémkedni.

A csillagászok dolga az volt, hogy megmondják, emberi vagy pedig földön kívüli jelenségekkel állnak-e szemben.

Neki is láttak a munkának, és némi vizsgálódás után megmondták, hogy a Vénusz és a Jupiter volt látható az égen. A két bolygó az évnek ebben az időszakában meglehetősen közel jár a Földhöz, ez zavarhatta össze az éber határőröket. (via Gizmodo, via Telegraph India)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.