Véget ért a világ legnagyobb csillagközi csatája

tech
2013 július 29., 07:23
  • Négyezer űrhajó.
  • Ötórás csata.
  • CFC vs Test.
  • A világ legnagyobb csillagközi csatája az Eve Online-ban.

Több mint négyezer űrhajó esett az éjjel egymásnak a világ egyik legnagyobb csillagközi csatájában. A CFC szövetség heroikus csatában győzte le a Test szövetséget. Az ötórás harcban összesen 2900 űrhajó pusztult el.

Tök jó lenne persze, ha az emberiség tényleg képes lenne egy csillagközi csatára, de ez egyelőre csak az Eve Online-ban történt.

photo_camera Forrás: The Verge

Ami nem jelenti azt, hogy nem volt valódi harc, igazi károkkal. A legutóbbi ekkora csatánál, ami az Asakai csatája nevet kapta, a vesztes csapat húszezer dollárnyi felszerelést vesztett el.

Az Eve egy 2003-as MMORPG (massively multiplayer online role-playing game), amit játékosok tízezrei is játszhatnak egyetlen virtuális világban. A játékosok fejleszthető és testreszabható űrhajókat irányítanak benne egy galaxisban, ami 7500 naprendszerből áll.

photo_camera Aki kék, az van veled. Szar ügy.

A játékon belül kölünböző foglalkozásokat lehet választani, mint a kalózkodás, a termelés, a kereskedelem, vagy éppen a harc. Mint a legtöbb MMORPG-ben, itt is lehet a játékon belüli virtuális ellenfelekkel harcolni, de azért alapvetően a játékosok egymással szembeni küzdelmei és szövetségei határozzák meg a játékot.

Az Eve előfizetéssel megy, de minden, ami a virtuális világában létezik, a félmillió felhasználó valamelyike készített. Pont ezért ennyire nagy dolog egy ilyen csata.

photo_camera Forrás: The Verge

A CFC és a Test a játék két legnagyobb szövetsége, akik hónapok óta harcban állnak egymással egy Fountain nevű régió miatt. Itt a fejlesztők néhány kifejezetten értékes új holdat helyeztek el. Ezt rendezte elvileg le az éjszakai csata. Aminek egyébként még nincs rendes neve, de nem valószínű, hogy ez sokáig így maradna.

Mivel a harc csak egy szerveren futott, a fejlesztők a valós idő tíz százalékára lassították. Így egyrészt nem akadt meg, másrészt precízebben lehetett kiadni az utasításokat és nem csak a csillagközi szeletelés ment.

photo_camera Forrás: The Verge

A stratégia az volt, hogy a Test szétrombolja a CFC kommunikációját, de ezt nem sikerült. A Test folyamatosan elkezdett visszaszorulni, a CFC pedig egyre magabiztosabb lett és több hajót küldött a zónába. A zóna határait egyébként lezárták, a fenti képen látható burkok ezt jelölik. Ez azt jelenti, hogy nem volt visszavonulás. A CFC persze mégis megpróbálta, de a Test a környék összes holdját elfoglalta előlük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.