Nem lesz visszalépés - mondta az ózdi polgármester, majd újranyittatta a kutakat

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Fürjes Pál polgármester ma észrevette, hogy az átlagosnál picit melegebb van.

Pedig hétfőn még nagyon határozott volt. Biztos akkor nem nézett hőmérőre.

Nincs visszalépés. Ha azt mondják valakinek, hogy nem lehet lopni, akkor az szálljon magába, ne ő háborodjon fel! A melegben egyetlen riasztás sem érkezett a mentőkhöz vagy máshoz a vízhiány miatt.

Na de azóta sokat változott a helyzet.

Mindenki tudja a jobb- és a baloldalon, hogy törvényesen jártunk el, és mindenki kap ivóvizet. A napok óta tartó rendkívüli hőség miatt azonban változott a helyzet.

Ezt már ma mondta Fürjes az MTI-nek. Lehet, hogy a váratlanul érkező melegen túl azért az is szerepet játszott a döntésben, hogy Pintér Sándor belügyminiszter is elkezdett mocorogni a lezárt kutak miatt. Ő ezt a közleményt küldte az Országos Sajtószolgálatnak.

A Borsod Megyei Védelmi Bizottság Elnöke tájékozódott az ózdi közkutak ügyében hozott önkormányzati döntésről. Felhívta Ózd város polgármesterét, hogy a rendkívüli napi átlaghőmérsékletre való tekintettel az önkormányzati döntést függessze fel és állítsa helyre az eredeti állapotot. A lakosság vízellátása ennek köszönhetően a rendkívüli időjárási viszonyok között is biztosított.

Szóval tényleg nem tartott tovább pár napnál felismerni az érintetteknek, hogy egyrészt nagyon meleg van, másrészt ilyenkor nem túl jó ötlet korlátozni, hogy ki mennyi vízhez jut.

Mindenféle előzmény az ózdi közkutak lezárásáról errefelé.

UPDATE:

Fürjes Pál polgármester kiadott még egy közleményt, aminek az elejét berakom ide, mert nagyon vicces. Emlékeznek Plankó Gergő posztjára a fidesz szóvivőjéről? Kb. az ott leírtak történnek itt is. Szóval:

Fürjes Pál: Bajnai Gordon ne saját korrupt kormányából induljon ki!

Akit érdekel, hogy hogy jön Bajnai Gordon a kánikulában lezárt közkutakhoz, az nézze meg itt.

 

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.