Nem lesz visszalépés - mondta az ózdi polgármester, majd újranyittatta a kutakat

politika
2013 augusztus 07., 11:25

Fürjes Pál polgármester ma észrevette, hogy az átlagosnál picit melegebb van.

Pedig hétfőn még nagyon határozott volt. Biztos akkor nem nézett hőmérőre.

Nincs visszalépés. Ha azt mondják valakinek, hogy nem lehet lopni, akkor az szálljon magába, ne ő háborodjon fel! A melegben egyetlen riasztás sem érkezett a mentőkhöz vagy máshoz a vízhiány miatt.

Na de azóta sokat változott a helyzet.

Mindenki tudja a jobb- és a baloldalon, hogy törvényesen jártunk el, és mindenki kap ivóvizet. A napok óta tartó rendkívüli hőség miatt azonban változott a helyzet.

Ezt már ma mondta Fürjes az MTI-nek. Lehet, hogy a váratlanul érkező melegen túl azért az is szerepet játszott a döntésben, hogy Pintér Sándor belügyminiszter is elkezdett mocorogni a lezárt kutak miatt. Ő ezt a közleményt küldte az Országos Sajtószolgálatnak.

A Borsod Megyei Védelmi Bizottság Elnöke tájékozódott az ózdi közkutak ügyében hozott önkormányzati döntésről. Felhívta Ózd város polgármesterét, hogy a rendkívüli napi átlaghőmérsékletre való tekintettel az önkormányzati döntést függessze fel és állítsa helyre az eredeti állapotot. A lakosság vízellátása ennek köszönhetően a rendkívüli időjárási viszonyok között is biztosított.

Szóval tényleg nem tartott tovább pár napnál felismerni az érintetteknek, hogy egyrészt nagyon meleg van, másrészt ilyenkor nem túl jó ötlet korlátozni, hogy ki mennyi vízhez jut.

Mindenféle előzmény az ózdi közkutak lezárásáról errefelé.

UPDATE:

Fürjes Pál polgármester kiadott még egy közleményt, aminek az elejét berakom ide, mert nagyon vicces. Emlékeznek Plankó Gergő posztjára a fidesz szóvivőjéről? Kb. az ott leírtak történnek itt is. Szóval:

Fürjes Pál: Bajnai Gordon ne saját korrupt kormányából induljon ki!

Akit érdekel, hogy hogy jön Bajnai Gordon a kánikulában lezárt közkutakhoz, az nézze meg itt.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.