Politikai elfogultság a Startlapokon

Média
2013 augusztus 09., 15:14

Zsigó Róbert Fidesz szóvivő képtelen lejönni a kormánypárt eddigi legviccesebb összeesküvés-elméletéről.

Mondjuk a Magyar Nemzet meg a Heti Válasz is nagyon tolja.

Nagyjából az volt az alapállítás, hogy a magyar médiás vezetők a budai Mezzo étteremben arra szövetkeztek, hogy kormányellenesre hangolják a magyar kereskedelmi médiát.

A hvg amúgy egy elég alapos posztot írt arról, hogy mi van ennek az egésznek a hátterében.

De visszatérve az alapsztorihoz.

Szóval a héten a Sanoma, ami a fideszes legendáriumban az összeesküvés fellegvára, kiadott egy közleményt, hogy hülyeség, amit róluk állítanak, és nem ármánykodnak a kormány ellen.

De Zsigó Róbertnek ez nem jött át. Szóval ő ma meg ilyeneket mondott.

(...) számos termékükben [mármint a Sanomáéban] rendszeres a szórakoztató, könnyed stílusú politikai tartalom, például a hír24.hu, vagy a Startlapok. Ameddig Szabó György nem cáfolja egyértelműen azt a  hírt, hogy kormányellenes  összefogásra buzdította a magyar médiapiac egyes szereplőit, a Sanoma által kiadott nyomtatott és elektronikus magazinoktól az emberek a legcsekélyebb mértékben sem várhatják az objektív tájékoztatást, hiszen ezek a termékek, olyan ember kezében vannak, aki a bukott baloldal egyik legelkötelezettebb szolgája.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.