Cameron nem hisz a téli olimpia bojkottjában

külföld
2013 augusztus 10., 10:55

A világhírű komikus és író, Stephen Fry írt nyílt levelet a brit miniszterelnöknek, amiben azt vetette fel, hogy Nagy-Britanniának bojkottálnia kéne a 2014-es szoci téli olimpiát, az Oroszországban hatályba lépett homoszexuális-ellenes törvények miatt.

David Cameron Twitteren válaszolt, és azt írta, hogy szerinte az országuk sokkal hatásosabban tud küzdeni az előítéletek ellen, ha részt vesznek a rendezvényen. Ugyanakkor ő is osztotta Fry mély aggodalmát az oroszországi események miatt.

Fry levelében arról írt, hogy az orosz helyzet ahhoz hasonló, mint amikor a nácik a zsidókat tették meg bűnbaknak a harmincas évek Németországában. Putyin most hasonlót tesz a melegekkel, Fry ezért valahova máshol rendeztetné meg a következő olimpiát.

Cameronhoz hasonlóan látta a helyzetet Barack Obama is. Állítása szerint őt is nagyon bántják az orosz események, de a bojkottot nem tartja ő sem megoldásnak. (via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.