Botrány a kardcsapatnál! Italozás!

sport
2013 augusztus 11., 12:02

Amikor Iliász Nikolász egyéniben kiesett, engedély nélkül elment, egész éjjel szórakozott és italozott, másnap nem bírt edzeni, pedig a csapattal még versenyben volt. Az edzője, Szabó Bence ezért levette róla a kezét. Szerinte ki kellett volna tenni a válogatottból is, ám a kardszövetség nem reagált felvetésére a verseny előtt. A férfi kardcsapat végül a negyeddöntőben búcsúzott.

Szabó Bence eddig bírta magában tartani keserűségét. Így fogalmaz az Iliász Nikolászt elbocsátó közleményében:

"Edzőként, sportvezetőként és egykori élsportolóként egyaránt úgy érzem, azzal követném el az igazi hibát, ha tovább hallgatnék, és ezzel asszisztálnék az illetékesek azon törekvéséhez, hogy ez az elfogadhatatlan etikai ügy elfelejtődjön (...) Mindig sportolópárti voltam, de a vagányságnak, a csibészségnek is van határa. A történteket értékelve a magam döntését meghoztam, Iliász Nikolásszal a közös munkát befejezettnek tekintem."

Budapesten éppen vívó-világbajnokság van. (MTI)

 

 

 

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.