A bulinegyedből indultak tüntetni a devizehitelesek

2013 augusztus 23., péntek 12:54

A „devizahitelezés áldozatainak” emlékére kezdett demonstrációt délután háromkor Budapesten a Koppány Csoport. Előtte a bulinegyedben, az Asbóth utcában tartottak sajtótájékoztatót. Az egyik kocsit meg is pimpelték az eseményre: a tetejére egy laticelre hevederrel egy hangfalat erősítettek. A motorháztetőre egy stílusos szigszalagkereszt került.

Fotók: Szigetváry Zsolt / MTI

A „gyászmenetben” azoknak az otthonát keresik föl, akiket felelősnek tartanak a devizában eladósodott tömegekért. A demonstráció résztvevői banki vezetők, Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc volt kormányfő otthonát is felkeresik.

Balog István, a szervező Koppány Csoport alelnöke elmondta: tisztában vannak azzal, hogy a Terrorelhárítási Központ lezárta az Orbán házához vezető utat, de olyan közel mennek, amilyen közel csak tudnak, hátha kimegy hozzájuk a miniszterelnök.

devizahiteles gyászmenet

A menet az Alkotmány utcából indult erős rendőri biztosítással, ahol 150 ember gyűlt össze, akik 30 kocsival és mikrobusszal vettek részt. A kocsikon gyászszalagok, gyász- és nemzeti lobogók vannak, illetve olyan transzparensek, amiken az szerepel:

  • „Az is gyilkos, aki öngyilkosságba hajszol egy másik embert”
  • „Megvédjük házainkat, nem hagyjuk, hogy kifosszanak minket”
  • „Követeljük a kilakoltatások és végrehajtások azonnali leállítását, a devizahitelek teljes eltörlését, az átvert emberek kártérítését”

A devizahitelek miatt egyébként ma a békemenetesek ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek.

(MTI, 444)