Az orosz nagykövetség előtt tüntettek a melegek elnyomása ellen

politika
2013 szeptember 03., 14:54

2013-09-03 18.29.30

Kb. 80 ember tüntetett délután Budapesten az orosz nagykövetség előtt.

Moszkvában júliusban fogadtak el a "homoszexuális propaganda" elleni törvényt, ami arról szól, hogy

bárkit, aki homoszexuálisnak tűnő viselkedést folytat (ehhez elég egy azonos nemű ember kezét fogni köztéren), vagy pedig a homoszexualitást támogató tevékenységet végez (ehhez meg elég egy szivárványszínű zászlót vagy kitűzőt viselni), elő lehessen állítani és pénzbüntetésre vagy elzárásra lehessen ítélni.

A mai budapesti tüntetést egy magánszemély jelentette be, de csatlakozott hozzá az Amnesty International és a Háttér Társaság.

A követségen senki sem volt kíváncsi a tüntetőkre, és összesen egyetlen autó sofőrje lassított le buzizni az Andrássy úton.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.