https://444.hu/assets/romanmagyarstadion.jpg

Megverték a szurkolókat és a válogatottat is

sport
2013 szeptember 06., 15:57
  • Románia-Magyarország 3-0
  • Hazai szurkolókkal és rendőrökkel is összecsaptak a bukaresti világbajnoki selejtezőre érkező magyar ultrák.
  • Négy magyar került kórházba: három fejsérüléssel, egy pedig rosszul lett
  • Miután a pályaudvar környéke csatatérré változott, a magyarokat beterelték a stadionba.
  • Ott nemcsak azért kellene normálisan viselkedni, mert azt úgy illik, különösen vendégségben, hanem azért is, mert újabb szurkolói balhé után kizárhatják a magyar válogatottat a világbajnoki selejtezőből.
  • A stadionban is csattogtak a gumibotok
  • Herczeg Márk szállítja Önöknek hozzá az animációkat

21:49 Elkezdtünk készülni a 2016-os Európa-bajnokságra.

21:46 GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLLLL!!!!!! Majdnem hazamentünk, de lemaradtunk volna egy szép gólról. Mi kaptuk, megkerülős csel a jobb szélen, aztán Tanase pár lépés után elrúgta Bogdán mellett. 3-0

tanase

21:44 Szabics Imre a pályán!!!!!!!!! Öt perc alatt rúgj hármat, Imi!

21:39 Elképesztően érdektelen lett a meccs. Én ilyenkor szoktam megkérdezni magamtól, hogy például a Dzsudzsák mégis mitől nemzetközi szintű játékos miért hord orosz frizurát? Amikor a Huszti ott játszott, ő is ilyet hordott. Csak ilyet tudnak nyírni az orosz fodrászok?

21:35 Gyász! Visszajött Knézy Jenő hangja.

21:33 Történt azért valami igazán jó is, elment ifj Knézy hangja. Jó a stadionatmoszféra, még a Harcoljatok, harcoljatok is behallatszik.

21:29 Szóval, nem az van ám, hogy mi támadunk. Az előbbi óriási román helyzet után kihagytak egy még nagyobbat, de akkorát, amit még mi is belőttünk volna a legendás kupán, a Szigeten, ahol három meccsből egy gólt sem lőttünk, csak a dj-válogatott lőtt egyet magának. Szóval, Marica (akit sajnos nem Marikának kell ejteni) egyszercsak ott állt egyedül Bogdánnal szemben, elhúzta mellette, de a magyar kapus még utánavetődött, és kiszorította a románt, aztán valahogy elszerencsétlenkedték. Bogdán az egyetlen értékelhető játékosunk.

bogdán védése

21:26 Cseréltünk, Lovrencsics jött be, Varga helyett, de nem is ez az érdekes, hanem az, hogy Koman adott egy gólpasszt a román csatárnak, pont olyant, mint amiből az első gólt rúgták, de ezt belebénázta Stancu Bogdánba.

21:24 Van egy közepesen, nagy akarattal, de sok pontatlansággal játszó csapat a pályán, ez nem a magyar. És van egy másik, amelyik szintén pontatlan, meg van még egy csomó rossz tulajdonsága.

21:22 Vanczák is besárgult.

vanczák vilmos

21:21 Szabálytalanság, magyar fiú a román gyepen.

esés

21:20 Les, les, les - penget régi húrokat ifj. Knézy, aztán Szekeres Imrét vizionálja a magyar kispadon, talán mert honvédelmi miniszter volt. Összezavarodtunk.

Most jöttek képek a Reutersben, így hallgatták a magyar szurkolók a román himnuszt. Annyiban segítünk, hogy nem a pálya felé néznek. Arról, hogy a románok hogy hallgatták a magyart, nincs kép, de hangosan.

Hungarian supporters turn their backs and gesture as the Romanian national anthem is played before a 2014 World Cup qualifying soccer match between Hungary and Romania in Bucharest's National Arena

Második félidő eleje, 9-16. perc Nagyot nem változott a játék képe, mennénk előre, de nem nagyon tudunk, a románok meg rúgnának még gólt. Dzsudzsák viszont megpróbálta átemelni a kapujából nem is kint álló  kapust. Nos, nem sikerült.

Második félidő, 8. perc. Beadás, Böde ment fel, említésre sem érdemes.

Második félidő, hatodik perc. Nem tűnnek rosszkedvűnek a román szurkolók, lengetik a régi Budapest-zászlót.

Már nincs szünet, de olyan jó volt, amíg volt, mert simán döntetlenre hoztuk.

Szünet. Rúgunk hármat, aztán ez lesz.

 

Szünet. Most valami olyasmi történhet az öltözőben, mint ami Bajnaiéknál, amikor lekapta a körméről stábja kiszivárogtatóját.

Megbeszéltem a kollégákkal, hogy finoman fogalmazzak.

Ne fogalmazzon finoman! Üvöltözés volt?

A dolognak súlyos következménye volt, maradjunk ennyiben.

20:55 A magyar szurkolók az MLSZ-től ingyen italt kapnak a szünetben. Tényleg.

egy ital a szünetben

20:47 Vége az első félidőnek. A verekedésben nem volt ekkora különbség.

20:46 Herczeg Márk, a csodakezű animációs szakemberünk közben elkészítette a román bombagól történetét bemutató művét. Íme

bombagól

20:43 Namost majdnem történt valami. Kivételesen egy jobb szélről beadott labda elért egy magyar játékoshoz, annyira nem volt jó, hogy Böde ne csak beleérni tudjon, ezzel viszont elrontotta a mögötte álló Szalai helyzetét. Történt mindez a román 16-oson belül.

20:41 Visszaálltunk inkább arra a támadásvariációra, hogy passzolgatunk baromi messze a kaputól, aztán valaki fogja magát, és rápattogtatja. Aztán olyan erővel megy ki a kapu mellett, hogy egy bowlingbábut sem borítana fel. Ezt most Kádár mutatta be.

20:40 Hajnal volt a csere, mert ő lőtt kapura. Meglepő, de el is találta, a kapus bénán nyúlt hozzá, így rúgtunk egy, dehogy gólt, szögletet.

20:35 Azt hiszem cseréltünk pár perce, bár ez a játékunkon nem látszik.

20:33 Azt nem értem, miért nem támadjuk meg a románokat - tette fel az örök kérdést ifj, Knézy.

Hungarian soccer supporters react during their team's 2014 World Cup qualifying soccer match against Romania in Bucharest

20:31 GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLLLL!!!!!! Már hármat kell rúgnunk a győzelemért. Pintilii nagyot gólt rúgott a jobb felsőbe, ifjabb Knézy Jenő pedig olyan búsongásba kezdett, mint az édesapja. Áh - mondta.

20:28 Amiben rosszabbak vagyunk a románoknál: összjáték, agresszivitás, egy az egy elleni játék, gyorsaság, védekezés, támadás, labdatartás. Amiben jobbak: meccs előtti nyilatkozatok.

20:25 Elég jó tempót diktátum a románok - üzeni Kerner kolléga.

20:24 Ravasz a taktikánk, nem a labdatartásra és az önfeledt támadófutballra épül.

20:22 Azért az tényleg szép, hogy a magyar sportsajtó azon csapkodta a térdét az elmúlt napokban, hogy van ez a Marica nevű játékos, aki a román válogatott Baumgartner Zsoltja, vagyis pénzt fizet azért, hogy pályára lépjen.

20:18 Így sárgult be Korcsmár

korcsmar zsolt

20:17 A román gól felül- és alulnézetből.

első gól felül- és alulnézetben

20:15 Korcsmár lerántott egy románt, kapott érte egy sárgát, aztán komoly nézés után fölé lőtte Torje.

20:12 Zászlómutyi!! Kéressük be a nagykövetet.

Roman-Magyar(Szlovak)

20:11 Átmentünk a félpályán, teljesen fogalmatlanul. A végén meg messziről, gyengén mellégurítgatunk.

20:07 Nagyjából az van, hogy a mi térfelünkön van folyamatosan a labda, a védők meg kétségesetten lövldözik valamerre. Volt már két szöglet, meg most egy távoli lövés, de a pattogó labdát Bogdán a mellére vette,

20:03 Túlzás lenne azt állítani, hogy nekünk estek a románok, nem is volt rá szükség. Ifj Knézy szerint Gáspár Lacival hangoltak a magyarok a meccsre. Ez mindent megmagyaráz.

20:02 GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLLLL!!!!!!  Óriási védelmi hiba után máris vezetnek a románok. Guzmics eladta a labdát a térfelünk közepén, Marica egyedül ment kapura, begurította.

első gól

19:59 1918 volt ráírva egy román zászlóra, amit  a román himnusz alatt mutatott a kamera.. Lehet, hogy csak betűk nem lehetnek zászlón.

19:58 Így kezdünk. Meg ők is.

magyar román felállás

19:55 Nem hallani a magyar himnuszt a román füttyben.

19:53 Ifj. Knézy Jenő elkezdte. Ez lesz a legnagyobb próbatétel ebben az estében.

19:28 A kordon újra áll, és rendőrsorfal is beállt a két tábor közé.

19:22 Csillapodnak az indulatok a stadionban, legalábbis nem nem csattognak már a gumibotok.

19:17 A Nemzeti Sport beszámolója szerint tesztelik a bármelyik magyar stadionnál egyébként sokkal modernebb bukaresti nemzeti stadion kordonjait, ami elválasztja a két tábort. Rohamrendőrök érkeznek, keregtőzés, gumibotozás kezdődött. Az Index szerint könnygáz is kifújtak, miközben a magyar játékosok megérkeztek melegíteni. Még háromnegyed óra a kezdésig.

19:05 Csak egy rövid emlékeztető. A budapesti magyar-román zártkapus meccs volt, mégpedig azért, mert az Izrael elleni, úgynevezett barátságos meccsen a magyar szurkolók egy része anitszemita megnyilvánulásokkal szórakoztatta magát, Így román szurkolók nem is jöttek Budapestre, a meccs pedig döntetlen volt.

19:00 A románok is 11-en lesznek, mégpedig a következő felállásban: Tatarusanu - Matel, Goian, Chiriches, Rat - Bourceanu, Pintilii - Torje, Stancu, Maxim - Marica.

18:59 Ha valakit a foci is érdekel, ez a kezdőcsapat: Bogdán - Vanczák, Guzmics, Lipták, Kádár - Koman, Korcsmár, Varga, Dzsudzsák - Szalai, Böde. Vagyis két csatárral kezdünk.

18:56 Már beterelték a magyar szurkolókat a stadionba, viszonylag simán. Átnézik a zászlókat, trianonos, nagy-magyarországos nem lesz, csak sima, felirat nélküliek.

18:20 Román szurkolók is verekedtek volna, 400-an, de leállították őket a rendőrök

18:10 Különvonattal érkezett a legtöbb magyar szurkuló a román fővárosba, a kulcsfontosságú világbajnoki selejtezőre. Buszok is indultak, az egyik még Magyarországon letért az autópályáról, betért a román határhoz közel fekvő településre, Konyárra, ott pedig az általános iskolában főleg cigány diákokat fenyegettek. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szerint bűncselekmény nem történt, csupán énekeltek a szurkolók.

photo_camera Megérkezés a bukaresti pályaudvarra Fotó: MTI

Akik vonattal jöttek, hamar összetűzésbe került a helyi rendőrökkel. Az MTI szerint "a különvonatot magyarokat gyalázó, “bozgori” (hazátlan) skandálással fogadták a bukaresti Északi pályaudvaron összegyűlt kíváncsiskodók, amire a magyarok közül többen “cigányok” kiabálással” és sörösüvegek dobálásával válaszoltak. A csendőrség gumibotokkal és könnygázzal választotta szét a dulakodókat, az előállított magyar szurkolók nem fogják a stadionban látni a meccset.

photo_camera A román lapok kedvesebbek voltak, mint a magyar szurkolók

Azok is megalapozták a hnagulatot, aki már egy nappal hamarabb kimentek a meccsre. Hajnalban a belvárosban harminc magyar ultra és egy kisebb román társaság kezdte el üvegekkel dobálni egymást. Végül öt magyart előállítottak, egy románt pedig csendháborításért bírságoltak meg. Ezzel a videóval készültek a túrára.

Azóta a balhéról is kijött egy videó:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.